Politerno > Україна і світ > Україна заборонила в’їзд чоловікам з Росії віком від 16 до 60 років

Україна заборонила в’їзд чоловікам з Росії віком від 16 до 60 років

  • 30 Листопада, 2018
  • 1266 Переглядів
  • 0

Україна на час воєнного стану не пропускатиме на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16-ти до 60 років за незначним винятком.

Про це повідомив голова ДПСУ Петро Цигикал на нараді про підвищення обороноздатності.

Винятком буде здійснення гуманітарної місії, як то прибуття на похорон, пролунало на нараді щодо посилення обороноздатності України за участю президента.

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що його відомство переведено в 1-й рівень боєготовності, кордон охороняється за посиленим варіантом, наряди на кордоні з Росією й анексованим Кримом посилено.

“Обмежено в’їзд іноземців – перш за все, громадян Російської Федерації. Здійснюється непропуск громадян Російської Федерації віком від 16-ти до 60 років, осіб чоловічої статі”, – заявив він.

“Що стосується громадян України – ніяких обмежень не існує”, – уточнив Цигикал.

“У разі виникнення обстановки гуманітарного характеру пропуск громадян Російської Федерації, які їдуть, наприклад, на похорон и чи з якоюсь іншою гуманітарною метою, ми пропускаємо“, – додав голова Прикордонної служби.

Президент Петро Порошенко уточнив, чи це “заходи, які перешкоджають Російській Федерації формувати тут загони приватних армій, які насправді є представниками Збройних сил Російської Федерації і не дати їм провести операції, які вони намагалися провести в 2014-му році”. Цигикал ствердно кивнув.

“Тобто ще раз :чоловіча стать, 16-60 (років), застосовується обмеження, крім гуманітарних випадків, які будуть чітко виписані в інструкції”, – наголосив Порошенко.

“І я би посилив вимоги щодо реєстрації в областях, у яких введено воєнний стан, для громадян Російської Федерації. Пропозицію прошу внести мені протягом 24 годин, на затвердження”, – заявив президент.

“Україна ввела обмеження в’їзду громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60, щоб РФ не формувала в Україні загонів “приватних” армій, які насправді є представниками Збройних сил РФ. Щоб не дати росіянам здійснити в Україні ті операції, які вони планували ще у 2014 році”, – написав Порошенко у своєму Twitter.

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Учора стало відомо, що Україна закрила в’їзд у Крим для всіх громадян іноземних держав.

Також повідомлялось, що Центральна виборча комісія скасувала місцеві вибори в об’єднані територіальні громади в регіонах, де оголошено воєнний стан. Це Вінницька, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська, Харківська, Сумська та Чернігівська області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE