Politerno > Україна і світ > САП просить суд заарештувати Продана з можливістю звільнення під заставу у 89 мільйонів

САП просить суд заарештувати Продана з можливістю звільнення під заставу у 89 мільйонів

  • 1 Грудня, 2018
  • 1572 Переглядів
  • 0

Екс-очільник ДФС Мирослав Продан повернувся в Україну зі свого нібито лікування та сходив на допит у НАБУ. Спеціальна антикорупційна прокуратура направила до Солом’янського районного суду Києва клопотання про обрання Продану запобіжного заходу.

САП вимагає заарештувати Продана з можливістю звільнення під заставу у 89 мільйонів гривень.

«Сьогодні САП звернулась до Солом’янського районного суду м. Києва із клопотанням про обрання запобіжного заходу (Продану – ред.) у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 89 мільйонів гривень, що відповідає сумі ймовірного незаконного збагачення. На виконання вимог статті 184 КПК України копію клопотання завчасно вручено підозрюваному», – зазначили у САП.

У відомстві повідомили, що 30 листопада детективи НАБУ допитали Продана.

Читайте також: Від посадок до відставки: чому Банкова знову пішла війною проти Гройсмана і його людей

«Як і очікувалось, підозрюваний, порушуючи обіцянки у публічній площині про надання показань та документів по суті врученої підозри одразу по поверненню до України, від надання показів відмовився на підставі статті 63 Конституції України, жодних документів на обґрунтування своїх доводів по суті підозри не надав. Також підозрюваним та його захисниками не надано жодних підтверджуючих документів щодо поважності причин його відсутності на території України, в тому числі й про проходження лікування та неявок на виклики до САП», – ідеться у повідомленні.

Також у САП повідомили, що запобіжний захід Продану обиратимуть 3 грудня.

16 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно оголосила Продану про підозру в незаконному збагаченні. Як стверджували в антикорупційному органі, Продан не з’явився на виклики для проведення слідчих і процесуальних дій, а також не надав підтвердження, що дійсно перебуває за кордоном з поважних причин.

Продана підозрюють у тому, що за час виконання обов’язків голови ДФС він заволодів сумою 89 мільйонів гривень і придбав на них дві квартири, два будинки в Туреччині і три автомобілі.

Раніше ми повідомляли, що виконувач обов’язків голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан звільнився за власним бажанням.

Читайте також: В. о. голови ДФС Продан був фігурантом трьох кримінальних справ про кришування “горіхової мафії” – “Схеми”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE