Politerno > Україна і світ > У Коломойського кажуть, що Лондонський суд зняв всесвітній арешт з його активів

У Коломойського кажуть, що Лондонський суд зняв всесвітній арешт з його активів

  • 4 Грудня, 2018
  • 1233 Переглядів
  • 0

Всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова Високим судом Лондона визнаний виданим помилково і повинен бути знятий.

Про це йдеться у прес-релізі юридичної компанії Fieldfisher.

“Високий суд Лондона повністю відхилив позов ПриватБанку до Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова і наказав українському банку повністю відшкодувати понесені судові витрати двом своїм колишнім основним акціонерам”, – йдеться у прес-релізі.

“Суд встановив, що Всесвітній арешт активів (” ВАА “) був виданий помилково, і що ПриватБанк навмисно сфабрикував позов таким чином, щоб у банку з’явилася можливість залучити пана Коломойського і пана Боголюбова до розгляду [параграф 100]. Суддя Фанкурт встановив також, що дії ПриватБанку були неприпустимими і представляли собою зловживання правами пана Коломойського і пана Боголюбова, згідно статті 6 Конвенції Лугано, про розгляд позовів за місцем реєстрації “, – повідомляється в прес-релізі.

Відзначається, що суд зобов’язав ПриватБанк в повній мірі відшкодувати судові витрати пана Коломойського, включаючи проміжний платіж в розмірі 4 мільйонів фунтів стерлінгів.

Посилання на документ

Раніше 4 грудня Приватбанк повідомив, що Високий суд Лондона надав банку дозвіл на оскарження рішення суду першої інстанції щодо питання юрисдикції. Банк подасть апеляційну скаргу найближчим часом.

“Станом на сьогодні, ціна позову банку (разом із процентам) становить приблизно 3 млрд доларів”, – заявили в Приватбанку.

Як стало відомо раніше, Високий суд Лондона вирішив, що йому не підсудна справа за позовом Приватбанкудо його екс-власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Але джерела, близькі до Приватбанку, тоді заявили, що ніякого рішення у цій справі наразі немає.

Сьогодні стало відомо, що ціна позову державного Приватбанку в Лондонському суді до колишніх акціонерів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова зросла до близько 3 мільярдів доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE