Politerno > Україна і світ > В Одесі поліція побила ультрас за банер “Кремль, покайся!” – волонтер

В Одесі поліція побила ультрас за банер “Кремль, покайся!” – волонтер

  • 9 Грудня, 2018
  • 1447 Переглядів
  • 0

В Одесі, після футбольного матчу “Чорноморець” – “Ворскла”, правоохоронці побили та затримали ультрас, які вивісили банер “Кремль, покайся!” і назви українських суден, захоплених РФ – “Бердянськ”, “Нікополь”, “Яни Капу”, підсвітивши це димами та фаєрами.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив волонтер та блогер Роман Сініцин.

“Відразу після матчу – під сектором жорсткий прийом беркутом. Підігнали під сотню космонавтів і автозаки, людей клали лицем в асфальт, добивали лежачих ногами і дубйом, особливо тих хто намагався питати “за що”.

В результаті більше 20 чоловік затриманих, зараз встановлюють точну кількість і їдуть адвокати. Шиють “дрібне хуліганство” усім”, – написав Сініцин.

“Ви скажете, за дими і фаєра?  Ультрас в Одесі палить ледь не на кожному матчі, іноді навіть на поле прилітає. Ніколи нічого подібного не було. Вже років п’ять як точно. Жодних бійок на секторі з стюартами чи поліцією сьогодні теж не було”, – підкреслив він.

Сініцин додав, що у приватних розмовах представники правоохоронних органів кажуть, що затримували людей “за банер, поступила команда делать жестко”.

Люди з сектору, за словами блогера, також стверджують, що “прийняли їх за банер “Кремль покайся”.

У коментарях до першого посту Сініцина радник начальника ГУ Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк написав, що “матч зірвали, їх приймали не за те що вони патріоти, а саме за хуліганство”.

Але Сініцин наполягає, що матч не зірвали, “його зупиняли 2 рази через дим”.

Як відомо, що матч між “Чорноморцем” і “Ворсклою” дограли до кінця – він закінчився перемогою гостей (1:0).

Водночас у прес-службі Нацполіції Одещини повідомили, що під час матчу “вболівальники однієї з команд, порушуючи порядок, запалили фаєри та підпалили сидіння”.

“До Приморського відділу поліції було доставлено 12 осіб, дехто з яких виявив злісну непокору поліцейським під час виконання ними службових обов’язків.

Наразі обставин події з’ясовуються. Вирішується питання про притягнення правопорушників до  відповідальності за ст.173 (дрібне хуліганство) та ст.185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) ККУ”, – йдеться у повідомленні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE