Politerno > Україна і світ > Поліція Британії підозрює Росію у ще 2 вбивствах на території країни

Поліція Британії підозрює Росію у ще 2 вбивствах на території країни

  • 9 Грудня, 2018
  • 1130 Переглядів
  • 0

Детективи, які керують розслідуванням отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля і його доньки Юлії, підозрюють РФ у причетності до ще 2 вбивств на території Британії.

Про це повідомляє УП з посиланням на The Times.

“Співробітники відділу боротьби з тероризмом у Скотланд-Ярді (SO15), які розслідують отруєння подвійного агента Сергія Скріпала та його доньки Юлії, вважають, що співробітники ГРУ  РФ приїжджали до Британії в той час, коли відбувалися “підозрілі” смерті”, – йдеться у матеріалі.

Йдеться про бізнесмена Олександра Перепелічного, який помер у 2012 році під час ранкової пробіжки біля свого будинку у передмісті Лондона, йому було тоді 44 роки.

“Спочатку поліція повідомила про інфаркт. Але через 2 роки після його смерті компанія, у якій Перепелічний застрахував своє життя, ініціювала розслідування: у шлунку бізнесмена виявили отруйну речовину, яка міститься в рідкісній китайській рослині Гельземіум (Gelsemium Elegans).

Симптоми отруєння цією речовиною схожі з аритмією”, – пише видання.

Зазначається, що Перепелічний допомагав британським спецслужбам розслідувати російські фінансові потоки.

Другий випадок – смерть бізнесмена Скотта Янга, який випав із вікна своєї квартири в центрі Лондона. Скотт Янг був партнером російського олігарха Бориса Березовського.

Як пише The Times, справи у цих двох вбивствах переведуть в категорію “підозрілих”, коли почнеться нове опитування свідків.

Сергія і Юлію Скрипаль знайшли без свідомості в британському Солсбері на початку травня. Прем’єрка Британії Тереза Мей заявляла, що Росія ймовірно причетна до отруєння Скрипаля, а злочин учинили за допомогою бойової нервово-паралітичної речовини класу «Новичок», розробленої в РФ. Москва свою причетність заперечує.

Як повідомлялось, 5 вересня британські прокурори назвали імена двох росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Олександр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.

Пізніше, розслідувачі Bellingcat підтвердили зв’язок підозрюваних в отруєнні Скрипалів Олександра Петрова і Руслана Боширова до спецслужб Росії.

Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе “Русланом Бошировим”, насправді звати Анатолій Чепіга. Він – полковник ГРУ і нагороджений званням “Героя РФ”.

Другим підозрюваним в отруєнні Скрипалів виявився військовий лікар і полковник ГРУ Олександр Євгенович Мішкін.

Згодом сало відомо, що організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила оцінку Британії про те, що під час атаки в Еймсбері було застосовано нервовий агент “Новічок” такого ж типу, що і під час атаки проти Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері.

Також стало відомо, що Олександр Петров і Руслан Баширов, яких Велика Британія звинуватила в отруєнні Сергыя Скрипаля та його дочки в Солсбері, дали інтерв’ю російському пропагандистському ресурсу Russia Today.

Зокрема вони заявили, що вирішили дати інтерв’ю ЗМІ після заяви президента РФ Володимир Путіна. Підозрювані в отруєнні Скрипалів кажуть, що в Солсбері дивилися собор.

Як стало відомо наприкінці серпня, у Федеральному реєстрі США опубліковано документ про санкції щодо Росії через отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Новими санкціями встановлюється, зокрема, заборона на продаж зброї і продукцію подвійного призначення, а також відмова від кредитування Росії.

Також повідомлялось, що США, Франція, Німеччина та Канада дійшли спільної думки з Британією про те, що влада РФ «майже безсумнівно» погодила отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE