Politerno > Україна і світ > Поліція пояснила закиди МОЗ щодо захоплення медвишу в Одесі невідомими

Поліція пояснила закиди МОЗ щодо захоплення медвишу в Одесі невідомими

  • 11 Грудня, 2018
  • 1282 Переглядів
  • 0

Працівники поліції наголошують, що в стінах Одеського медуніверситету діяли згідно до законодавства, забезпечивши доступ до приміщення вишу судових виконавців.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Нацполіції у вівторок.

Правоохоронці пояснюють, що в суперечці щодо керівництва Одеського Національного медичного університету існує судове рішення про відкриття виконавчого провадження, яке набуло чинності.

Зазначається, що 10 грудня представники Нацполіції в Одеській області забезпечили доступ судових виконавців до приміщення, де останні озвучили виконавчий припис за рішенням суду.

“Після цього співробітники поліції покинули територію закладу. Відтак до тих подій, які мали місце в подальшому у стінах університету, поліція відношення не має”, – наголошується в повідомленні.

Національна поліція закликала всі сторони вирішувати суперечки цивільно-правових відносин у судовому порядку.

В свою чергу речник Нацполіції Ярослав Тракало у коментарі “Українській правді” повідомив, що поліція Одеської області належним чином зареєструвала і внесла відомості до ЄРДР за статтею 356 ККУ самоправство – за фактом не допуску працівників вишу на робочі місця.

“Наразі за цим фактом проводиться перевірка і подальші слідчі дії. Правоохоронці будуть встановлювати, хто заважав працівникам університету потрапити на робочі місця“, – сказав Тракало.

На запитання щодо присутності на місці вищеваказаних подій в Одесі приватної фірми охорони “Феникс” речник Нацполіції зазначив наступне:

“Щодо супроводу представників Державної виконавчої служби іншими особами – прошу адресувати запитання до Мін’юсту, який координує діяльність вищевказаної служби”.

Нацполіція також показала документи, на підставі яких діяла.

Раніше у вівторок Міністерство охорони здоров’я звинуватило Нацполіцію в розповсюдженні неправдивої інформації та бездіяльності стосовно подій навколо ОНМедУ, які міністерство продовжує називати захопленням адміністративної будівлі.

Вранці 10 грудня у МОЗ заявили, що близько 8:00 невідомі особи силою захопили будівлю закладу та не пускають працівників на робочі місця.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE