Politerno > Україна і світ > Євросоюз перерахував Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги

Євросоюз перерахував Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги

  • 11 Грудня, 2018
  • 1233 Переглядів
  • 0

Євросоюз перерахував Україні перший транш у розмірі 500 млн євро в рамках нової програми макрофінансової допомоги.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це у своєму Twitter повідомив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс,

“Сьогодні ЄС виділяє 500 млн євро макрофінансової допомоги Україні. ЄС продовжує свою активну діяльність в Україні і підтримку її народу” – написав він.

Нагадаємо, Єврокомісія схвалила виділення коштів 30 листопада.

Разом з новим траншем допомога, виділена Євросоюзом Україні з 2014 року зросте до 3,3 млрд євро. Це найбільший обсяг коштів, виділений Європейським союзом країні, яка не є його членом.

29 травня стало відомо, що Рада ЄС підтримала угоду з Європарламентом щодо четвертого пакету макрофінансової допомоги для України у розмірі мільярда євро.

Наприкінці червня Євросоюз остаточно затвердив 1 мільярд євро макрофінансової допомоги для України, яку буде спрямовано на покриття фінансових потреб України та підтримку економічної стабілізації і програми структурних реформ.

27 серпня Євросоюз та Україна погодили умови, згідно яких Київ отримає новий транш макрофінансової допомоги, розміром один мільярд євро.

14 вересня Україна та ЄС підписали кредитну угоду та меморандум про надання 4-ї програми макрофінансової допомоги на 1 млрд євро. Верховна Рада України ратифікувала меморандум 8 листопада 2018 року.

Україна минулого року не отримала третій транш у сумі 600 млн євро із попередньої програму макрофіну.

Причиною цього стало небажання запроваджувати автоматичну перевірку електронних декларацій, переглянути е-декларування для активістів та створити реєстр кінцевих власників підприємств.

Читайте також: Чиновники Банкової і Кабміну привласнили мільярди гривень фінансової допомоги – дослідження

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE