Politerno > Україна і світ > Чиновники Банкової і Кабміну привласнили мільярди гривень фінансової допомоги – дослідження

Чиновники Банкової і Кабміну привласнили мільярди гривень фінансової допомоги – дослідження

  • 20 Липня, 2018
  • 1583 Переглядів
  • 0

З 2014 року країни-донори та міжнародні організації надали Україні 1,75 млрд доларів міжнародної допомоги на реформи. Але більшість цієї допомоги осіла в спеціально створених структурах Кабміну і АПУ.

Про це пише БізнесЦензор.

За інформацією видання, до цільового споживача дійшло тільки 20 відсотків від цієї суми. При цьому, цими споживачами є іноземні організації. Іншими словами, іноземні уряди платять власним структурам, щоб ті надавали консультації українським державним органам: як правильно проводити реформи.

Крім того, посадові особи використовують грошову допомогу для облаштування своїх офісів, житла і призначають собі і своїм протеже солідну заробітну плату.

Автори виділили 13 реформ, які фінансують закордонні партнери. Найбільше коштів було виділено на реформу децентралізації – 171 млн доларів, поліції – 130 млн доларів, Держприкордонслужби – 169 млн доларів, армії – 160 млн доларів.

На судову реформу було виділено 56 млн доларів. На реформу освіти – 36 млн доларів, на охорону здоров’я – 17 млн доларів. І ці реформи не користуються підтримкою у громадян країни. Тільки 28 відсотків українців підтримали останню із зазначених.

Серед всіх бенефіціарів допомоги найбільше коштів “освоїли” МВС, Мінрегіонбуд, Прикордонна служба, Міноборони. У цілому міжнародні донори виділили на них 1,1 млрд доларів.

Читайте також: Європарламент дасть Україні 1 млрд допомоги – Порошенко каже про “свідчення прогресу на шляху реформ”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE