Politerno > Україна і світ > Тимошенко очолює президентський рейтинг, далі йдуть Зеленський, Порошенко, Бойко та Ляшко

Тимошенко очолює президентський рейтинг, далі йдуть Зеленський, Порошенко, Бойко та Ляшко

  • 11 Грудня, 2018
  • 1382 Переглядів
  • 0

Першу п’ятірку ймовірних кандидатів у президенти в електоральному рейтингу очолює Юлія Тимошенко, далі йдуть Володимир Зеленський, Петро Порошенко, Юрій Бойко та Олег Ляшко.

Згідно з даними Київського міжнародного інституту соціології, другу п’ятірку складають Анатолій Гриценко, Євгеній Мураєв, Олександр Шевченко, Святослав Вакарчук та Андрій Садовий.

Опитування, проведене з 23 листопада до 3 грудня “на замовлення клієнта”, дає однакову послідовність претендентів на перший тур як серед усіх респондентів, так і серед тих, хто визначився.

Якби вибори президента України відбувалися у листопаді-грудні і респонденти мали обирати з 37 прізвищ кандидатів, то серед тих, хто визначився, – а саме ці показники найближчі до можливих результатів, – голоси розподілилися б так:

– 21,2% проголосували б за Юлію Тимошенко;

– 14,6% – за Володимира Зеленського;

– 11,6% – за Петра Порошенка;

–  11% – за Юрія Бойка;

– 8,7% – за Олега Ляшка;

– 8,2% – за Анатолія Гриценка;

– 4,1% – за Євгенія Мураєва;

– 3,9% – за Олександра Шевченка;

– 3,8% – за Святослава Вакарчука;

– 2,2% – за Андрія Садового;

– за інших кандидатів – загалом  10,7%.

При цьому 27,6% не визначилися, за кого голосувати, і 9,3% узагалі не брали б участь у голосуванні.

4,7% викреслили б усіх кандидатів чи зіпсували б бюлетень. Ще 2,4% не відповіли на запитання про вибори президента.

На другий тур респондентам запропонували 8 можливих пар кандидатів.

Юлія Тимошенко перемогла б у Петра Порошенка, але гіпотетично може поступитися Володимиру Зеленському.

Соціологи наголошують: “У парах  Гриценко – Тимошенко та Зеленський – Тимошенко різниця в підтримці між обома кандидатами – в межах статистичної похибки, що не дозволяє стверджувати, який з цих кандидатів має вищу підтримку в другому турі”.

З 23 листопада по 3 грудня 2018 року КМІС опитав 2000 респондентів зі 110 населених пунктів у усіх регіонах України, крім окупованих, за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою (88% інтерв’ю провели після 26 листопада). Максимальна похибка вибірки – 3,3%.

Як повідомлялось, у листопаді, згідно з результатами опитування КМІС, Центру Разумкова та Соціологічної групи “Рейтинг”, лідером президентського рейтингу залишалася Юлія Тимошенко – її готові були підтримати 21% тих, хто визначився з вибором та мають намір взяти участь у голосуванні.

Володимира Зеленського, який ще жодним чином не заявив про участь у виборах, підтримували 11%, Петра Порошенка і Анатолія Гриценка – по 10%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE