Politerno > Україна і світ > Кабмін вніс на розгляд РНБО нові санкцій проти Росії

Кабмін вніс на розгляд РНБО нові санкцій проти Росії

  • 13 Грудня, 2018
  • 1219 Переглядів
  • 0

Кабінет Міністрів схвалив і вніс на розгляд РНБО пропозиції застосування санкцій до юридичних осіб у зв’язку зі збройною агресією Росії терміном на три роки.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“У зв’язку зі збройною агресією РФ проти України, сприянням і фінансуванням нею терористичної діяльності в Україні, що призвело до порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини території, численних людських жертв, реальних і потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці і суверенітету України… схвалити і внести на розгляд РНБО пропозицію про застосування строком на три роки персональних спеціальних економічних і інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб згідно з додатком”, – йдеться в розпорядженні уряду №970 від 12 грудня.

У документі також зазначено, що перелік юросіб має гриф “для службового користування”.

У зв’язку з цим Міністерству культури, іншим органам виконавчої влади, на які буде покладено виконання рішення РНБО про санкції, протягом терміну їхньої дії в разі бажання юрособи укласти угоду, вчинення якої заборонено як обмежувальний захід, проводити перевірку приналежності такої юрособи до числа тих, на кого поширюються зазначені санкції, а також здійснювати моніторинг стану виконання рішення РНБО і його ефективності.

Крім того, Міністерству закордонних справ після набуття рішенням чинності доручається поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав з метою розгляду ними питання про введення аналогічних обмежувальних заходів.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко під час свого візиту в Брюссель передав голові Європейської ради Дональду Туску список осіб, причетних до атаки на українські кораблі.

Як повідомлялось, лідери держав-членів Європейського союзу домовилися про збереження санкцій проти Російської Федерації, попри намір Італії заблокувати їх продовження. Також було ухвалено окреме рішення з вимогою до Росії негайно звільнити полонених українських моряків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE