Politerno > Україна і світ > Два рішення Євроради: збереження санкцій проти РФ, та звільнення українських моряків

Два рішення Євроради: збереження санкцій проти РФ, та звільнення українських моряків

  • 13 Грудня, 2018
  • 1195 Переглядів
  • 0

Лідери держав-членів Європейського союзу домовилися про збереження санкцій проти Російської Федерації, попри намір Італії заблокувати їх продовження. Також було ухвалено окреме рішення з вимогою до Росії негайно звільнити полонених українських моряків.

Про це заявив у Брюсселі після завершення пленарного засідання Європейської ради президент цього органу Дональд Туск повідомляє з Брюсселя кореспондент “Європейської правди”.

“Європейський союз одноголосно вирішив продовжити економічні санкції проти Росії, зважаючи на повну відсутність прогресу у виконання Мінських угод”, – прокоментував це рішення президент Європейської ради Дональд Туск.

“Європейська рада вимагає невідкладно відпустити всіх затриманих українських моряків, повернути кораблі та забезпечити вільний прохід всіх кораблів Керченською протокою”, – повідомив Туск у своєму твіттері.

Повний текст рішення ЄвроРади на момент публікації цієї новини ще не був оприлюднений. Варто зауважити, що обговорення питання про Азов, виходячи з появи повідомлень представників секретаріату про перебіг засідання, забрало у європейських лідерів майже годину.

При цьому джерела свідчать, що у рішенні є згадка про можливість запровадження нових санкцій проти Росії

Необхідно зауважити, що всі зовнішньополітичні рішення країн-членів ЄС потребують одноголосного схвалення.

Як повідомлялось, Європейський парламент схвалив резолюцію, яка закликає до посилення санкцій ЄС проти Росії, якщо українські військовослужбовці, захоплені 25 листопада в Чорному морі, не будуть звільнені.

Також стало відомо, що міністри закордонних справ країн ЄС у понеділок затвердили рішення щодо запровадження санкцій проти 9 осіб, відповідальних за організацію “виборів” в ОРДЛО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE