Politerno > Україна і світ > У Чорне море увійшов розвідувальний корабель британського флоту

У Чорне море увійшов розвідувальний корабель британського флоту

  • 18 Грудня, 2018
  • 1388 Переглядів
  • 0

Розвідувальний корабель ВМС Британії HMS Echo увійшов через протоку Босфор у Чорне море.

Про це повідомив головний редактор видання BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці в Facebook.

“Це перший військовий корабель НАТО, який здійснює візит до Чорного моря з прямим формулюванням мети: продемонструвати підтримку Британією принципу свободи навігації в регіоні”, – написав Клименко.

За даними порталу liveuamap, корабель увійшов у Чорне море в понеділок ввечері близько 18:00.

HMS Echo – це сучасне гідрографічне судно, призначене для проведення розвідувальних операцій на підтримку підводних човнів та десантних операцій. Корабель може надавати адаптовану інформацію практично в режимі реального часу.

Відповідно до Конвенції Монтре, корабель може перебувати у Чорному морі максимум 21 добу.

Наприкінці листопада міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон під час візиту до Лондона міністра оборони України Степана Полторака заявляв, що HMS Echo відправиться в Чорне море в 2019 році.

“Поки Україна стикається з російськими військовими діями, вона матиме надійного партнера у Сполученому Королівстві. Продовжуючи спільну роботу, чи то шляхом підготовки навчальних програм чи військових навчань, ми допомагаємо Україні вистояти за наші спільні цінності”, – заявив Вільямсон.

Як заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, країни НАТО зміцнюють колективну безпеку в якості прямої відповіді на агресивні дії Росії проти України в Криму та на Донбасі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE