Politerno > Україна і світ > Ситник назвав поновлення Насірова на посаді образою для Британії

Ситник назвав поновлення Насірова на посаді образою для Британії

  • 18 Грудня, 2018
  • 1339 Переглядів
  • 0

Рішення суду щодо повернення Романа Насірова на посаду голови ДФС є образа для британських партнерів України, які допомогли з пошуком доказів його невідповідності займаній посаді.

Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в ефірі радіо “НВ”, передає УНН.

“Справа Насірова – це не тільки знущання над суспільством, але й некрасива поведінка по відношенню до наших британських партнерів. Однією з підстав для звільнення пана Насірова було подвійне громадянство, яке забороняє перебування таких осіб на державній службі. І британські колеги декілька разів надавали нам відповідні документи. Але суд пише, що це неправдива інформація, і це не може не ображати наших британських колег”, – зазначив Ситник.

За його словами, рішення суду ґрунтується не на законі, а на “якихось абсолютно інших підставах”.

При цьому він додав, що документи щодо подвійного громадянства (в тому числі офіційна заява британського посольства, а також копія другого паспорта) Романа Насірова були передані в Кабмін, який і приймав рішення про звільнення його з посади голови Державної фіскальної служби.

Нагадаємо, 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України та поновив його на посаді.

У зв’язку із поновленням на посаді ­ голови ДФС України Романа Насірова США вважають, що судова і антикорупційна реформи України далекі від досконалості.

Читайте також: Занесли назад. Хто і навіщо повертає Романа Насірова в крісло глави ДФС

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE