Politerno > Україна і світ > Кирил закликав помісні церкви не визнавати результати “незаконного зборища розкольників”

Кирил закликав помісні церкви не визнавати результати “незаконного зборища розкольників”

  • 20 Грудня, 2018
  • 1435 Переглядів
  • 0

Патріарх Московський Кирил звернувся з посланням до предстоятелів помісних православних церков із закликом не визнавати результати об’єднавчого собору у Києві та зупинити “руйнівні для Православ’я дії”.

Відповідне звернення опубліковано на сайті Російської православної церкви.

Він висловив здивування, чому “голос багатомільйонної канонічної Церкви в Україні” залишатися не почутим і висловив переконання, що в Україні проявляється “глибока розбіжність предстоятеля та ієрархів Константинопольської Церкви з православною канонічною традицією і святоотецькою еклезіологією”.

“Настає час, коли подальше мовчання вже неможливе, бо те, що відбувається на наших очах, – виклик усьому православному світу. Немає сумнівів, що український сценарій в майбутньому може бути реалізований по відношенню до будь-якої іншої Помісної Церкви”, – заявив російський патріарх.

Кирил звернувся до предстоятелів помісних православних церков із закликом не визнавати результати “незаконного зборища розкольників”, яке відбулося в Києві, а також “підняти свій авторитетний голос і в міру сил зробити все можливе, щоб зупинити руйнівні для Православ’я дії”.

“Закликаю Вас і всю повноту (вашої) Найсвятішої Церкви не визнавати новостворену псевдоцерковну структуру і не вступати з нею в спілкування”, – написав він.

Також патріарх закликав молитися за УПЦ МП.

Зазначається, що послання були направлені Блаженнішому Папі і Патріарху Олександрійському Феодору II, Блаженнішому Патріарху Антіохійському Іоанну X, Блаженнішому Патріарху Єрусалимському Феофілу III, Святішому і Блаженнішому Католикосу-Патріарху всієї Грузії Ілії II, Святішому Патріарху Сербському Іринею, Блаженнішому Патріарху Румунському Даниїлу.

А також Святішому Патріарху Болгарському Неофіту, Блаженнішому Архієпископу Кіпрському Хризостому II, Блаженнішому Архієпископу Афінському і всієї Еллади Ієроніму II, Блаженнішому Архієпископу Тірани і всієї Албанії Анастасію, Блаженнішому Митрополиту Варшавському і всієї Польщі Саві, Блаженнішому Митрополиту Чеських земель і Словаччини Ростиславу, Блаженнішому Митрополиту всієї Америки і Канади Тихону.

Як повідомлялося, 20 грудня Верховна Рада проголосувала за проект закону №5309 згідно з яким Українська православна церква Московського патріархатумає змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

Також відомо, що Об’єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

14 грудня вселенський патріарх Варфоломій запросив новообраного предстоятеля Православної церкви України Епіфанія на вручення томосу до Стамбула 6 січня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE