Politerno > Україна і світ > На Банковій перелякані рейтингом Зеленського і нацькували на нього порохоботів – політолог

На Банковій перелякані рейтингом Зеленського і нацькували на нього порохоботів – політолог

  • 22 Грудня, 2018
  • 1584 Переглядів
  • 0

Судячи з активності в мережі деяких діячів, на Банковій до рейтингу Зеленського ставляться дуже серйозно.

Команда отримана, бюджет – виділений, кошти вже освоюються. І почерк дуже знайомий. Все той же «легіон» анонімних прихильників Порошенка, які, схоже, заради цього навіть знизили свій інтерес до Тимошенко.

Коли я пишу про рейтинги, то часто зустрічаюся зі скепсисом щодо показаних там відсотків і прізвищ. Власне, скепсис зрозумілий.

Про це розповів в Фейсбуці політолог Петро Олещук.

1. Кандидати як кандидати на даний момент відсутні. Може, вони ними стануть, а може – ні.

2. Зрозуміло, що рейтинги можуть бути маніпулятивними. Когось включили в список – когось ні. Ось уже маніпуляція.

Але це все лише просто говорить про те, що в рейтинги не треба «вірити». Взагалі, «віра» – це не категорія притомної політики.

Рейтинги треба брати до відома, і, можливо, аналізувати. Без аналізу рейтинги – ніщо. Я думаю, що це очевидні речі, але, схоже, не для всіх.

Але зараз не про рейтинги. Багато розмов про рейтинги Зеленського, якого (у разі включення до переліку кандидатів соціологами) рейтингують досить високо. В основному – на другому місці.

Читайте також: Тимошенко майже вдвічі випереджає конкурентів у президентському рейтингу

Рейтинги ці оцінюють по-різному. Деякі – відверто скептично.

Але є один момент. Судячи з активності в мережі деяких діячів, на Банковій до рейтингу Зеленського ставляться дуже серйозно.

Не встиг СОЦИС оприлюднити свої рейтинги, де Зеленський обходить Порошенко, відразу почали масово виникати сторінки і спільноти, де масово «викривають клоуна».

Останнє взагалі досить дивно, якщо врахувати, що сам Зеленський якої-небудь відверто-політичної активності не виявляв. Ну, а «таврувати» його за те, що він – артист-комік, це якась … ну не дуже розумна стратегія. Це все одно, що Кличко критикувати за те, що він – боксер.

Але, очевидно, команда отримана, бюджет – виділений, кошти вже освоюються. І почерк дуже знайомий. Все той же «легіон» анонімних прихильників Порошенка, які, схоже, заради цього навіть знизили свій інтерес до Тимошенко. Ну і це зрозуміло, адже недопуск її до другого туру – сценарій малоймовірний. Тут треба боротися за своє місце у другому турі. Значить, доведеться «мочити» всіх, хто на щось претендує.

Але якщо в разі, наприклад, Гриценка – це здається логічним, то по Зеленському подібна кампанія без пред’явлення і якогось визначення політичних амбіцій – це, скоріше, таке завуальоване визнання командою президента, що Зеленський – це їх конкурент.

Читайте також: Небоженко: Історична місія Тимошенко – позбавити Україну від Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE