Лідер «Батьківщини» увесь 2018-ий рік утримує лідерство у президентській гонці. Водночас, темпам збагачення Петра Порошенка у «злиденній» країні «заздрять усі мафіозі Італії».

Про це сказав під час прес-конференції у Києві на тему «Політичні підсумки року напередодні завершення воєнного стану та старту виборів президента» Віктор Небоженко, директор соціологічної служби «Український барометр», передає INTV.

«Серед громадської думки увесь рік ця жінка, цей політик вважається пріоритетним (…)

Справа у тому, що у неї є якась історична місія, подобається вона комусь чи ні. Її історична місія – це позбавити Україну від нинішнього президента Порошенка. Тому що, на жаль, він довів свою повну нездатність бути президентом. Те що він великий, габаритний, знає декілька іноземних мов і у нього є власні церкви, і він став мільярдерам на фоні потрійного зубожіння середнього українського класу – це, звісно, говорить про таланти, але Україні не такий президент потрібен. Якщо Тимошенко переможе, то зараз це буде найкраще, що вона зробить», – зазначив він.

Читайте також: Коломойський: Порошенко – самий підходящий для Росії кандидат в президенти України (Відео)

Найбільше ж дивує людей, як у період економічного спаду рівня життя українців статки їх президента навпаки, зростають мільярдами, зауважив В. Небоженко.

«Зараз багато хто бачить, що він (Петро Порошенко – прим.) загалом не підходить, чи не справився, чи став багатшим. Ну стати мільярдером, представляєте, за 5 років у злиденній країні – фантастика! Йому заздрять усі мафіозі Італії! Тому народ певною мірою хоче виправити свою помилку», – підкреслив політолог та соціолог.

По-друге, на думку В. Небоженка, сам Петро Порошенко не є політиком.

«Ви не дивіться, що він такий якби кмітливий. Він – бізнесмен, він – «схематик». Його найбільша п’ятирічна помилка, що він працював за принципом «випаленої землі». Він знищив всіх, хто нині міг би бути йому конкурентом. Він сам винен, що залишилась Тимошенко, яка витримала усі ці п’ять років. Її він недооцінив», – резюмував директор соціологічної служби «Український барометр».

Читайте також: Для Медведчука вигідна перемога Порошенка на виборах – експерт