Politerno > Україна і світ > Нардепи з різних політсил вивели з банку “Родовід” мільйони доларів – ЗМІ

Нардепи з різних політсил вивели з банку “Родовід” мільйони доларів – ЗМІ

  • 7 Січня, 2019
  • 1454 Переглядів
  • 0

До схеми привласнення грошей державного банку “Родовід” причетні структури народних депутатів, що представляють конкуруючі політичні сили. 

Про це йдеться в розслідуванні сайту “Наші гроші” .

У 2013-му нинішній нардеп від Блоку Петра Порошенко і президент Федерації футболу України Андрій Павелко взяв у банку “Родовід” кредит на суму понад $ 20 млн, щоб побудувати клуб “Опера” в Дніпрі, а потім продав бізнес фірмі “Індастріал білдінг компані” (ІБК), яка зайняла для цього в банку “Родовід” ще $ 26 млн.

Бенефіціаром ІБК був Денис Дзензерський, нині – депутат Ради від “Народного фронту”. Пізніше Павелко анулював договір і повинен був повернути ІБК гроші, а компанія повинна була виплатити банку кредит, але збанкрутіла.

На торгах в 2016 році клуб “Опера” був проданий за $ 1 млн фірмі “Укрсаб”, співзасновником якої був Андрій Шумілов. Відомо, що він надавав юридичні послуги нардепу від Опозиційного блоку Олександру Вілкулу, входить в його найближче оточення. Крім того, очоливши ФФУ, Павелко призначив Шумілова керівником контрольно-дисциплінарного комітету.

Продати вдалося лише частину майна ІБК. Борг фірми перед банком на момент ліквідації восени 2017 року склав 321,92 млн грн.

Розслідувачі стверджують, що клубом “Опера” як і раніше користується структура Павелко.

Як повідомлялось,  у червні цього року НАБУ розпочало розслідування про можливу корупцію ФФУ при будівництві футбольних полів. За інформацією джерел у матеріалах розслідування фігурує президент ФФУ Андрій Павелко.

В листопаді 2017 року подання на притягнення до відповідальності народного депутата, члена фракції “Народного фронту” Дениса Дзензерського генпрокуратура повернула на доопрацювання до САП.

У липні цього року прокурор САП Мусіяка закрив кримінальне провадження за фактом внесення заздалегідь недостовірних відомостей до декларації нардепа Дениса Дзензерським.

Також наприкінці грудня Київський апеляційний суд скасував постанову САП про закриття справи щодо брехні в декларації народного депутата від “Народного фронту” Дениса Дзензерського.

У жовтні цього року стало відомо, що компанія Westa, яка пов’язана з депутатом “Народного фронту” Денисом Дзензерським, винна банкам, які ліквідує Фонд гарантування, більше півмільярда гривень.

А у грудні цього року ми повідомляли, що один із народних депутатів (Дзендзерський) не вніс до декларації інформацію про зобов’язання щодо поруки за кредитами, загальна заборгованість за якими становить понад 280 мільйонів доларів.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE