Politerno > Україна і світ > Суд скасував постанову САП щодо закриття справи нардепа Дзензерського

Суд скасував постанову САП щодо закриття справи нардепа Дзензерського

  • 20 Грудня, 2018
  • 1266 Переглядів
  • 0

Київський апеляційний суд скасував постанову САП про закриття справи щодо брехні в декларації народного депутата від “Народного фронту” Дениса Дзензерського.

19 грудня суд скасував ухвалу суду першої інстанції та постанову прокурора САП Валентина Мусіяки про закриття кримінального провадження за фактом декларування Дзензерським недостовірної інформації, інформує Центр протидії корупції (ЦПК).

Рішення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оскаржували заявники – представники АТ “ВТБ банк”.

Наслідком рішення Київського апеляційного суду є поновлення розслідування справи.

За таких обставин керівник САП Назар Холодницький має призначити нових прокурорів у справі Дзензерського.

Адвокати скаржників зуміли переконати суд в тому, що ця справа була закрита незаконно та передчасно, адже прокурор САП різко змінив свою позицію і замість підготувати проект підозри додав до справи незрозумілі висновки науковців.

До слова, навіть Національне агентство запобігання корупції провело перевірку декларацій нардепа за 2015 та 2016 роки та підтвердило порушення.

У липні цього року прокурор САП Мусіяка закрив кримінальне провадження за фактом внесення заздалегідь недостовірних відомостей до декларації Дзензерським.

В листопаді 2017 року подання на притягнення до відповідальності народного депутата, члена фракції “Народного фронту” Дениса Дзензерського генпрокуратура повернула на доопрацювання до САП.

У жовтні цього року стало відомо, що компанія Westa, яка пов’язана з депутатом “Народного фронту” Денисом Дзензерським, винна банкам, які ліквідує Фонд гарантування, більше півмільярда гривень.

А у грудні цього року ми повідомляли, що один із народних депутатів не вніс до декларації інформацію про зобов’язання щодо поруки за кредитами, загальна заборгованість за якими становить понад 280 мільйонів доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE