Politerno > Україна і світ > Віримо, що ПЦУ буде визнана патріархатом – Філарет

Віримо, що ПЦУ буде визнана патріархатом – Філарет

  • 7 Січня, 2019
  • 1479 Переглядів
  • 0

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет (Денисенко) сподівається, що ПЦУ в майбутньому визнають патріархатом.

Про це він сказав в інтерв’ю “Прямому”.

“Поки що нас визнали як митрополію, і ми з цим згодні. Хоча ми 25 років були патріархатом, але зараз погодилися на те, що ми – митрополія. Чому ми маємо претензію на патріархат? Тому що ми велика церква. У нас є надія, що Українську церкву з часом Константинопольський вселенський патріарх визнає і патріархатом. Вірили, що буде автокефалія, віримо, що буде визнана і патріархатом. Це – майбутнє, але це буде”, – сказав Філарет.

Він також вважає, що з часом усі помісні церкви, в тому числі РПЦ, визнають автокефалію України.

“З отриманням Українською церквою Томосу про автокефалію значна частина – більша частина – православних церков увійде в спілкування з Українською церквою. Частина помісних церков, перш за все, Російська церква, Антіохійська церква і ще деякі слов’янські церкви не ввійдуть у спілкування з Українською церквою, але це тимчасово. Поступово всі увійдуть у молитовне єднання і зі Вселенським патріархом, і з Українською церквою. У тому числі і Російська, тому що іншого шляху немає. Якщо ми православні, то повинні триматися в єдності”, – сказав патріарх.

Як повідомлялось, 5 січня у Стамбулі відбулося підписання томоса про автокефалію Православної Церкви в Україні. Згодом з’явився текст підписаного Варфоломієм томосу

6 січня Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі передав томос про автокефалію Православної Церкви України митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

7 січня Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній та президент Петро Порошенко урочисто внесли до Софійського собору в Києві томос про автокефалію.

Читайте також: Без Філарета, але з “Наріком” і з Порошенком на п’єдесталі. Як підписували Томос в Стамбулі і що у ньому значиться

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE