Politerno > Інше > Експерти називають непідготовленим рішення Кабміну про розділення ДФС

Експерти називають непідготовленим рішення Кабміну про розділення ДФС

  • 12 Січня, 2019
  • 1864 Переглядів
  • 0

Кабмін своїм рішенням розділив ДФС на Податкову службу та Митну службу України. Передбачається також створення окремої служби фінансових розслідувань чи чогось на кшталт цього. Що це має бути, поки що не знає ніхто. Такого непідготовленого в усіх сенсах (правовому, фінансово-економічному, кадровому, організаційному тощо) рішення уряду ми не бачили вже давно.

Про це у своїй статті для DT.UA пишуть Костянтин Швабій, доктор економічних наук, професор, та Ірина Петрова, кандидат економічних наук, доцент. На їхню думку, це саме по собі говорить лише про таку властивість наших можновладців, як створення проблем для того, щоб самим їх потім успішно вирішувати.

“У принципі виходить ідеальна ситуація на майбутнє. Якщо вибори буде програно, то свиня у вигляді недосформованих, малоконтрольованих і, просимо зазначити, найбільших за кількістю працівників державних служб, що повинні відповідати за основи функціонування будь-якої держави — збір податків до державного бюджету, — підкладається наступному уряду, — зазначають експерти. — Якщо нинішні залишаться при владі, то завжди можна сказати, що то була вимога МВФ для отримання чергового траншу кредиту. Питання відповідальності знято, а що ще потрібно для того, аби й надалі мати можливість політичної реінкарнації навіть за найбільш несприятливих розкладів”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE