Politerno > Україна і світ > Росія щороку вивозить з ОРДЛО тонни вугілля на сотні мільйонів доларів – Черниш

Росія щороку вивозить з ОРДЛО тонни вугілля на сотні мільйонів доларів – Черниш

  • 12 Січня, 2019
  • 1207 Переглядів
  • 0

Росія щороку незаконно вивозить з окупованого Донбасу 2,8 мільйони тон антрацитового вугілля, вартість якого в перерахунку складає 288 млн доларів.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

“В РФ намагаються знайти джерела, як підтримувати окупаційні адміністрації та окуповані території.  … Беруть українське вугілля, український газ на шельфі Чорного моря і використовують його для підтримки режиму окупації. З частини окупованого Донбасу РФ щороку незаконно вивозить 2,8 млн.тон антрацитового вугілля, його вартість в перерахунку складає 288 млн доларів”, – заявив Черниш.

Він додав, що відомі схеми вивезення незаконно видобутого вугілля з частини окупованого Донбасу до портів різних країн.

“Низка факторів підтверджують, що через порти Росії вивозиться вугілля незаконно видобуте і доставлене з окупованого Донбасу. Наприклад, порт “Азов” Ростовської області, з якого вийшло з вугіллям затонуле біля Туреччини судно, за останні роки збільшив перевалку вугілля на 50%. Схожа ситуація і в сусідніх портах Росії”, – зазначив Черниш.

Як повідомлялось, Україна ініціюватиме міжнародне розслідування щодо постачання Росією вугілля з окупованих територій Донбасу до країн Європи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE