Politerno > Тернопільщина > На Тернопільщині стартувала повна монетизація субсидій

На Тернопільщині стартувала повна монетизація субсидій

  • 12 Січня, 2019
  • 1401 Переглядів
  • 0

Відтепер користувачі субсидій отримуватимуть гроші на рахунки в «Ощадбанку», а те що залишиться в кінці опалювального періоду зможуть використати за власними потребами.

З першого січня розпочався перший етап монетизації субсидій, – розповідає директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський. Наразі монетизація субсидій стосується тих громадян, що звертаються вперше. А з жовтня обіцяють монетизувати субсидії для всіх користувачів.

«Громадяни, які звертаються з першого січня, подають заяви на призначення субсидій. Також повідомляють номер свого мобільного телефону, і саме через СМС-повідомлення із заявниками буде зв’язуватися «Ощадбанк». Буде призначено обліковий запис субсидіанту. І, відповідно, виплата субсидій відбуватиметься через «Ощадбанк». Постанова Кабміну передбачає пріоритетність. Тобто «Ощадбанк» перераховуватиме гроші за використану енергію. Пріоритетність така – природний газ, теплопостачання, електроенергія, гаряче водопостачання, водовідведення, послуги ЖКГ», – пояснює Вадим Боярський.

З початку наступного опалювального сезону монетизація охопить практично всіх користувачів субсидій. За словами чиновників, кожен субсидіант матиме рахунок в «Ощадбанку», з якого гроші спрямовуватимуть на покриття витрат за спожиті енергоносії. Залишок коштів після завершення опалювального період можна буде використати на власний розсуд. Таким чином жителів краю закликають економно споживати енергію, а також зайнятися термомодернізацією житла.

Софія Романська

Читайте по темі: У Мінсоцполітики розповіли, як будуть монетизувати субсидії в 2019 році

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE