Politerno > Україна і світ > Фукс розповів, як його кинули на $ 200 тисяч із запрошеннями на інавгурацію Трампа

Фукс розповів, як його кинули на $ 200 тисяч із запрошеннями на інавгурацію Трампа

  • 15 Січня, 2019
  • 1333 Переглядів
  • 0

Український бізнесмен Павло Фукс вперше прокоментував скандал зі своєю участю в інавгурації президента США Дональда Трампа.

В інтерв’ю виданню “Страна” Павло Фукс підтвердив інформацію Al Jazeera про те, що купив два запрошення на інавгурацію Трампа за 200 тис доларів.

“На цьому правда в статті Al Jazeera закінчується, а все інше – домисли. Розповідаю як було”, – говорить Фукс.

За його словами, він мав необережність скористатися послугами людини, яка, як стверджує Фукс, обдурила його при покупці запрошень.

“Є один негідник Юрій Ваннетік. Він позиціонує себе як політичний стратег, лобіст, а сам він аферист в чистому вигляді. Я переказав йому на рахунок 200 тисяч доларів за два запрошення для себе і дружини. У підсумку я полетів один. У цю вартість входив перелік послуг, в першу чергу доступ на всі заходи за участю Трампа. Цей злодій запропонував ще додаткову опцію – фото з Трампом за 500 тисяч доларів. Я посміявся і сказав “дякую, у мене вже є фото з Трампом”, – розповідає Павло Фукс.

За його словами Ваннетік не виконав жодної умови, а в якості запрошень вручив покупцям липовий флаер на захід, що не має відношення до американського президента.

“Виявилося, що Ваннетік – фуфлижник, загнаний боргами по всьому світу. Він дав нам “лівий” папірець на захід, де тусувалися техаські рейнджери в ковбойських капелюхах, і це не мало ніякого відношення до Трампа. На офіційні прийоми з цими картонками не впускали. Благо, що я зустрів в Америці знайомих, і вони провели мене на захід”, – розповідає Фукс.

За словами бізнесмена, пізніше він намагався з’ясувати у Ваннетіка, як так вийшло, але той переклав відповідальність на інших нібито виконавців, які взяли гроші, а самі зникли.

“Він годував мене завтраками, розповідав, що завтра, через тиждень, через місяць вирішить питання. Що це не він кинув на гроші, а якісь люди. Все це тривало півроку, а потім він почав взагалі від мене морозитися. Коли я підвищив тон, він пригрозив, що пролобіює через одного конгресмена, щоб мені закрили візу. Коли я навів довідки, з’ясувалося, що цей Ваннетік всім винен. Квартиру знімає, годинник продав, Бентлі не його. За ним бігають кредитори. З ним судиться American Express ( щоб повернув 110 тисяч доларів, витрачених по кредитній карті). З ним судиться Farmers & Merchants Trust Company як з шахраєм, який реалізував схему, “pump and dump” (накачати і злити). Тобто вони штучно зробили так, що акції Terra стали виглядати привабливо і, як тільки Farmers & Merchants Trust Company проінвестувала кошти, акції продали.

На уточнююче запитання, а який сенс витрачатися на квитки вартістю в 200 тисяч доларів він відповів, що це адекватна ціна для світських заходів такого рівня.

“Це офіційна вартість квитків. По хорошому нічого поганого в таких запрошень немає. Люди витрачаються для того, щоб потрапити на тусовку, де багато людей, що перетинаються по бізнес-інтересам. Просто ми скористалися послугами посередника-афериста, і не навели довідки про його репутацію. Такі заходи – маркувальні, там можна вирішити купу різних питань, і нормально платити за це великі гроші”, – сказав Фукс.

Крім того, він прокоментував свої стосунки з родиною американського президента. Фукс підтвердив інформацію, що знайомий з Трампом особисто, як і те, що знає його сина Дональда-молодшого, а також його доньку Іванку і дружину Меланію Трамп.

“Ми познайомилися з Трампом в Нью-Йорку. Я спілкувався з ним не як з політиком, а як з крутим девелопером, коли я сам займався будівництвом в Москві. Ми зустрічалися близько п’яти разів. Я бачився з ним на прийомі в Уест-Палм- Біч. Ми серйозно обговорювали кілька бізнес-проектів. Пам’ятаю, Меланія тоді була в положенні”, – уточнює бізнесмен.

Один з проектів стосувався ділового-центру “Москва-Сіті”. “Трамп хотів назвати одну з висоток Imperia Tower – Trump-Tower – по франчайзингу. Всі наші п’ять зустрічей були присвячені цій висотці. Потім в Москву приїжджали його діти, Іванка і Трамп-молодший. Ми ходили в ресторан, я показував їм Москву, “Москва-Сіті”, – розповідає Фукс.

Крім того, він спростував інформацію Al Jazeera про те, що володіє нерухомістю в Нью-Йорку і Маямі. “У мене там нічого немає”, – коротко відповів Фукс.

Однак він підтвердив, що знайомий з колишнім мером Нью-Йорка Руді Джуліані. “Наші відносини – взагалі не секрет. Я офіційно найняв Джуліані, щоб лобіювати інвестиційну привабливість Харкова в Америці, і він цим довгий час успішно займався в результаті чого Харків зумів залучити гроші Світового банку на водні очисні споруди і сміттєзавод”, – сказав Фукс.

Читайте також: За що російський олігарх Фукс потрапив під американські санкції

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE