Politerno > Україна і світ > ДБР порушило карну справу проти Гриценка (Документ)

ДБР порушило карну справу проти Гриценка (Документ)

  • 23 Січня, 2019
  • 2834 Переглядів
  • 0

З витягу єдиного реєстру досудових розслідувань стало відомо, що за скандальними звинувачуваннями проти Гриценка щодо передачі військового майна та землі у Конча-Заспі, ДБР порушило карну № 6201800000000020 справу за ст. 364 ч.1. «Зловживання владою або службовим становищем».

Про це повідомляють Економічні новини.

Ця справа стала найгучнішою з моменту створення Державного Бюро Розслідувань. Наразі кримінальне провадження розслідує одразу два слідчих – Данелян С.С. та Микитюк С.В.

У короткому викладенні обставин, які доступні у ЄРДР, зазначено:

«Службові особи Міністерства оборони України протягом 2005 року видали накази про передачу військового майна (цілісних майнових комплексів, військових містечок на території міст Києва та Одеси) Державному підприємству МОУ «Інвестжитло», чим змінили статус військового майна на державне, та в подальшому видали дозволи на його реалізацію, що призвело до відчуження вказаного майна в порушення ст. 6 ЗУ «Про правовий режим майна у Збройних Силах України» без дозволу Кабінету міністрів України.»

Заявником по справі зазначена громадська організація «Центр розслідування корупційних схем».
Таким чином, Анатолію Гриценку загрожує обмеження волі та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років.

Згідно карного кодексу ст. 364 ч.1. це:
«Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб.»

Раніше, не дивлячись на гучний скандал у ЗМІ, після журналістського розслідування щодо оборудок з цією землею та майном Міноборони з боку Анатолія Гриценка, лідеру партії «Громадянська позиція» вдавалося уникати кримінального переслідування. Але зараз Анатолію Гриценку все ж таки доведеться відповісти на ряд незручних запитань, які раніше йому задавали журналісти, але вже зараз ці питання йому будуть задавати слідчі ДБР.

Читайте також: Від грантів до розпродажу армії – “бойовий” шлях “паркетного полковника” Гриценка

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE