Politerno > Україна і світ > І все-таки Тимошенко – результати соціологічного опитування

І все-таки Тимошенко – результати соціологічного опитування

  • 1 Лютого, 2019
  • 3930 Переглядів
  • 0

За даними опитування проведеного Українським соціологічним порталом, перше місце у президентських перегонах займає Юлія Тимошенко, за яку готові проголосувати 20,2% від тих, хто прийде на вибори.

Друге місце обіймає Володимир Зеленський, про готовність підтримати якого заявили 17,6% від тих, хто визначився. Третє місце в рейтингу посідають Юрій Бойко (12,8%) та діючий Президент Петро Порошенко (11,9%). На п’ятій сходинці впевнено тримається Анатолій Гриценко, за якого готові проголосувати 9,4% від тих, хто визначився. 7,2% опитаних, які визначились з вибором і готові прийти на дільниці віддали перевагу Олегу Ляшку. При тому, що ще не визначились 21,3% опитаних.

Читайте також: Обидва “соцопитування” замовили на Банковій – політолог

Щодо готовності брати участь у виборах, 56,9% впевнено сказали, що прийдуть на дільниці, 28,5% – сумніваються, 12,2% опитаних не збираються голосувати, а 2,4% поки зо не визначились. 2,4% опитаних відмовились відповідати на це запитання.

Оцінюючи органи влади, найнижчу оцінку поставили Перм’єр-мціністру Володимиру Гройсману. Середня оцінка за п’ятибвльною шкалою його заслуг складає 2,05 бали. Президента Петра Порошенка оцінюють трохи краще. Його діяльності поставили 2,11 бали. На їх фоні «середній міський/сільський/селищний голова» виглядає набагато краще. Йому середня оцінка складає 3,4 бали.

Щодо лоцінки успішності реформ, 23,7% опитаних найбільш успішною назвали реформу збройних сил, на другому місці – децентралізація, яку назвали успішною 19% опитаних. Найменш успішними виявились деолігархізація (0,5%) та судова реформа (1,4%).

Опитування проводилось 27-29 січня і усіх регіонах України за виключенням тимчасово окупованих. Опитано 2500 респондентів, теоретична похибка не перевищує 2%.

Читайте також: Соціологія: Тимошенко у другому турі перемагає усіх суперників

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE