Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” та “радикали” вимагають розгляду тарифного законопроекту (Відео)

“Батьківщина” та “радикали” вимагають розгляду тарифного законопроекту (Відео)

  • 5 Лютого, 2019
  • 1754 Переглядів
  • 0

Фракція Радикальної партії блокує парламентську трибуну, вимагаючи зниження цін на газ для населення і звільнення керівництва НАК “Нафтогаз України”.

Своїх колег на засіданні 5 лютого вивів до трибуни лідер фракції Олег Ляшко.

“Наша фракція блокує парламентську трибуну. Ми не будемо голосувати за жоден закон. Ми не дамо працювати парламентській трибуні, поки не буде прийнято рішення, яке ми кілька місяців тому зареєстрували, про зниження цін на газ, про відправлення у відставку керівництва “Нафтогазу”, про встановлення справедливої ціни на газ, про повернення порядку нарахування субсидій”, – заявив Ляшко, потрясаючи з трибуни “платіжками українських громадян”.

Підтримала вимоги “радикалів” і фракція “Батьківщини”. Зокрема її лідер Юлія Тимошенко під час відкриття сесії заявила, що порядок денний Верховної Ради знову наповнений лобістськими законопроектами і не включає розгляд питань, які покращать життя пересічних українців.

Лідер «Батьківщини» обурилася тим, що до порядку денного не включають законопроект про скасування постанови уряду про підвищення ціни на газ, яку підписали всі фракції, окрім провладної. Не включені такі важливі питання, які могли б припинити махінації з землею, створення ТСК, щоб розібратися з корупцією НАК «Нафтогазу» на тарифах людей, додала вона.

«У цьому залі проводитимуться лобістські законопроекти про чорну приватизацію, про відмивання та відкати грошей з бюджету. У бюджету вже заклали 2 млрд грн для родини Порошенка, щоб підкуповувати людей на виборах», – звернула увагу кандидат у Президенти.

Юлія Тимошенко також нагадала, що президент планує підвищити ціни на газ з 1 травня на 16% і потім ще на 25%.

«Це просто винищення української нації. Членів комісії, яка встановлює тарифи, формує Порошенко своїм указом. Тож він несе персональну відповідальність за всі тарифи, які сьогодні знищують людей», – наголосила вона.

Як зауважила Юлія Тимошенко, на тлі такої біди, розвалу, хаосу, яких країна ніколи не бачила, доходи чинного глави держави за рік зросли у 82 рази. Окрім того, частину статків президент заробив на тому, що давав свої гроші під відсотки Україні під час війни!

«У нас не президент, у нас – корупціонер і людина, яка нищить державу, прикриваючись патріотичними гаслами», – підсумувала вона.

Наразі народні депутати, згідно порядку денного засідання, розглядають у другому читанні проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку зі створенням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі військових комісаріатів.

Однак голосів для підтримки документу бракує.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликав Ляшка “не робити питання безпеки і оборони розмінною монетою”.  Він запропонував лідеру “радикалів” розблокувати трибуну:

“Не допустити провалу цього закону. Давайте ми зробимо таким чином: проголосуємо цей закон, потім я оголошу перерву і ми підемо на консультації”, – сказав Парубій.

Переконати колег намагався і доповідач з оборонного законопроекту нардеп від БПП Іван Вінник. Однак члени РП на цю пропозицію не пристали.

Врешті-решт Парубій оголосив перерву для консультацій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE