Politerno > Україна і світ > У Порошенка створили цілу мережу для підкупу виборців на Волині (Фото)

У Порошенка створили цілу мережу для підкупу виборців на Волині (Фото)

  • 5 Лютого, 2019
  • 1667 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко, який 3 лютого подав документи в ЦВК, вочевидь, планує купувати голоси виборців на весняних виборах Президента України 2019 року.

Так до рук журналістів потрапили інструкції та повний пакет документів, які отримують “однодумці” Порошенка на території Західної України, йдеться у матеріалі порталу Infoscope.

У Волинській області, зокрема в місті Луцьку у період з 28 січня по 1 лютого 2019 р люди, які раніше заповнювали “анкету однодумця”, на свої поштові адреси отримали персональні листи, куди вкладені були – лист-інструкція для однодумця; інформативний лист (з унікальним номерним ідентифікатором) з описом: номер агітатора (який до цього був “однодумцем”), номер сектора (території) відповідальності із зазначенням назв вулиць і адрес і зазначенням сумарного числа осіб проживає на території відведеного “сектора” ( 31 адреса – 68 осіб, в конкретному прикладі); Персональна ID-картка з QR-кодом – ідентифікатором агітатора.

Стає зрозумілим, що передвиборча кампанія Порошенка включає прямий підкуп виборців методом формування мережі “однодумців”. Як виглядає ця схема?

Спочатку підготували команду агітаторів, які надали свої особисті дані (П.І.Б., адреса прописки та проживання, паспортні дані тощо) до реєстру штабу БПП. За це вони отримали пластикову ID-картку, яку можна активувати за допомогою смс-коду, та 500 гривень заохочення. Це вже стає гарантією того, що агітатори напевно проголосують за Порошенка.

Далі згідно з інструкцією агітатори спілкуються з мешканцями (потенційними виборцями) на ввіреній ним території Західної України. Головне завдання агітатора – назбирати ще якомога більше охочих надати свої персональні дані до реєстру штабу, отримати персональну пластикову картку та 400 гривень. За кожного нового “однодумця” той, хто його привів, отримує додаткові 100 грн, а якщо той проголосує за Порошенка на виборах – ще 300 грн.

Кожен, хто записався в “команду” може теж приводити людей. Таким чином, формується ціла мережа “однодумців”, які за гроші не тільки проголосують за діючого Президента, а й самі підкуплять ще декілька виборців.

Контроль за тим, що куплений виборець проголосував за того, кого треба, здійснюється шляхом фото фіксації бюлетеня та ID-картки. Дані надсилаються до штабу. Завдяки реєстру сформованої мережі автоматично підраховуються суми грошових винагород кожному “однодумцю”. Немає сумнівів звідки беруться всі ці суми для виплат – з державного бюджету, адже президент має до нього прямий доступ.

Читайте також: У Тернополі будують команду агітаторів для Порошенка, які збиратимуть персональні дані виборців (Документ)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE