Politerno > Україна і світ > Суд зняв з Продана електронний браслет та дозволив виїзд за кордон

Суд зняв з Продана електронний браслет та дозволив виїзд за кордон

  • 5 Лютого, 2019
  • 1157 Переглядів
  • 0

Солом’янський райсуд Києва дозволив зняти електронний браслет з колишнього в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, який підозрюється у незаконному збагаченні, а також дозволив йому не здавати закордонний паспорт.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

Зазначається, що 4 лютого за результатами розгляду клопотання прокурорів САП суд частково продовжив строк дії процесуальних обов’язків Продану.

“Задовольняючи клопотання частково та визнаючи обґрунтованість підозри й наявність передбачених ст. 177 КПК України ризиків, слідчий суддя всупереч позиції прокурорів, відмовив у продовженні обов’язків носити електронний засіб контролю та здати на зберігання документ для виїзду за кордон”, – йдеться у повідомленні.

“Фактично судом надано можливість підозрюваному безконтрольно пересуватись та виїздити за кордон”, – наголосили у САП.

В антикорупційній прокуратурі додали, що мотиви прийнятого рішення наразі невідомі, оскільки оголошено лише короткий його текст.

Також у відомстві додали, що рішення слідчого судді оскарженню не підлягає.

Як повідомлялось, на початку грудня 2018 року екс-очільник ДФС Мирослав Продан повернувся в Україну зі свого нібито лікування та сходив на допит у НАБУ. Спеціальна антикорупційна прокуратура направила до Солом’янського районного суду Києва клопотання про обрання Продану запобіжного заходу.

16 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно оголосила Продану про підозру в незаконному збагаченні. Як стверджували в антикорупційному органі, Продан не з’явився на виклики для проведення слідчих і процесуальних дій, а також не надав підтвердження, що дійсно перебуває за кордоном з поважних причин.

Продана підозрюють у тому, що за час виконання обов’язків голови ДФС він заволодів сумою 89 мільйонів гривень і придбав на них дві квартири, два будинки в Туреччині і три автомобілі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE