Politerno > Україна і світ > Проти Медведчука порушили справу про держзраду та сепаратизм

Проти Медведчука порушили справу про держзраду та сепаратизм

  • 5 Лютого, 2019
  • 1290 Переглядів
  • 0

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження про можливу державну зраду та сепаратизм Віктора Медведчука.

Про це у Facebook повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

Справу порушили за зверненням народного депутата від “Народного фронту” Андрія Тетерука.

“Глава проросійської організації “Український вибір – право народу” і глава політради партії “Опозиційна платформа – за життя” Віктор Медведчук зробив гучну заяву на партійному з’їзді 29 січня 2019 року в м. Києві, заявивши про необхідність утворення так названого “автономного регіону Донбас” з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України”, – написала Сарган.

Вона додала, що “план” Медведчука передбачає утворення на Донбасі автономного регіону у складі України, а перемовини мають тривати у “чотирикутнику Київ-Донецьк-Луганськ-Москва”.

У ГПУ підкреслили, що Конституція визначає Україну як унітарну державу, а Росія, підтримуючи бойовиків на Донбасі, проводить агресивні дії. Враховуючи це, заклики до “автономного регіону” можуть сприяти підривній діяльності РФ.

За таких обставин, в діях Медведчука запідозрили ознаки злочинів, передбачених ч.1 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч.1 ст.111 КК України (Державна зрада).

“В даному випадку проголошено заклики до зміни меж території України і одночасно надається допомога Російській Федерації у проведенні підривної діяльності проти України, підтримується агресивна діяльність та сепаратистські настрої”, – пояснила прес-секретар генпрокурора.

Матеріали кримінальних проваджень будуть передані до Служби безпеки за підслідністю.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко неодноразово заявляв, що, попри суспільне невдоволення, Медведчука складно притягнути до відповідальності, бо той не порушує закону.

Читайте також: Для Медведчука вигідна перемога Порошенка на виборах – експерт

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE