Politerno > Україна і світ > Дмитро Гнап потрапив у фінансовий скандал через журналістську премію на 15 тис. євро

Дмитро Гнап потрапив у фінансовий скандал через журналістську премію на 15 тис. євро

  • 7 Лютого, 2019
  • 1431 Переглядів
  • 0

Колишній журналіст, кандидат у президенти Дмитро Гнап заявив, що має намір найближчим часом повернути команді проекту “Слідство.Інфо” понад 9 тисяч євро грошового призу премії “Вільна преса Східної Європи – 2015”, які він раніше переказав на свій банківський рахунок.

Про це Гнап написав на своїй сторінці в Фейсбуці після того, як журналіст проекту Ганна Бабинець оприлюднила інформацію про премії.

“Мене запитують щодо журналістської премії, яку ми отримали в 2015 році. Її загальна сума становила 15 тисяч євро. Витратили її так: 2 тис. євро Олена Козаченко передала роті розвідників, які стояли під Артемівськом (Бахмутом). Вони потім допомогли зняти круте розслідування про контрабанду на Донбасі. 3917 євро довелося витратити на поточні витрати проекту. … Залишок у сумі 9087 євро закину сьогодні або завтра на рахунок “Слідство.Інфо”.І нехай вже команда сама вирішує, як ними розпорядитися”, – написав Гнап.

Раніше сьогодні керівник ресурсу “Слідство.Інфо” Ганна Бабинець заявила, що Дмитро Гнап більш ніж половину грошового призу премії “Вільна преса Східної Європи – 2015” переказав на свій банківський рахунок, хоча спочатку обіцяв усю суму направити на армію.

Інформацію про долю премії з’ясували “випадково”, коли про долю грошей запитали інші журналісти. “У нас у Слідство.Інфо сталася прикра ситуація і краще, щоб розповіла про це я. Точніше відбулася вона давно, але виявили ми це тільки зараз. Майже чотири роки тому наше агентство отримало премію «Вільна преса Східної Європи – 2015», грошовий приз становив 15 000 євро. Тодішній керівник Слідства.Інфо Дмитро Гнап (Dmytro Gnap) від імені команди публічно заявив, що ці гроші будуть витрачені на допомогу армії”, – написала Бабинець.

“З’ясувалося, що премія була перерахована на банківський рахунок Дмитра (можливо, тому що рахунки ГО «Слідство.Інфо» були відкриті лише в грудні 2015-го, а премія надійшла десь за півроку до цього). 2000 євро дійсно були передані на допомогу армії, 3900 євро пішли на оперативні витрати організації (були діри у фінансуванні) і 9100 євро досі розміщені в банківському сейфі Дмитра. У найближчі дні він перерахує їх як благодійний внесок на рахунок ГО «Слідство.Інфо» – туди, де вони, власне, повинні бути”, – написала Бабинець.

Гнап – український журналіст, громадський активіст. З 2013 року – керівник проекту “Слідство.інфо” на “Громадському.ТБ”. У червні 2018 року він заявив, що йде з журналістики в політику і веде переговори про створення нового політичного проекту. 20 січня партія “Сила людей” висунула Гнапа кандидатом у президенти на виборах 31 березня.

У червні 2018 року журналіст-розслідувач Дмитро Гнап заявив, що більше не займатиметься журналістикою та йде у політику.

Також він розповів про проведення переговорів щодо створення нової політичної сили.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE