Politerno > Україна і світ > Кива та Вілкул заявляють, що внесли заставу за поліцейського, який бив ногами націоналіста (Відео)

Кива та Вілкул заявляють, що внесли заставу за поліцейського, який бив ногами націоналіста (Відео)

  • 13 Лютого, 2019
  • 1698 Переглядів
  • Comments Off

Кандидат у президенти Ілля Кива вніс 115 тисяч гривень застави за поліцейського Василя Мельникова, якого заарештували за підозрою в побитті члена організації С14.

“Вношу заставу за поліцейського Василя Мельникова”, – написав Кива.

При цьому він вів трансляцію від банківської каси.

Кива сказав, що тепер треба чекати чесного рішення суду, але наголосив: “Своїх ми не кидаємо”.

Пізніше він заявив, що поліцію хочуть дискредитувати – особливо після заяв міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що він не дасть сфальсифікувати вибори.

“Я більш ніж упевнений, що було набрано групи, які і далі будуть дискредитувати, розхитувати і деморалізувати поліцейських, щоб під час фальсифікацій не було позиції закону в нашій країні”, – сказав кандидат у президенти.

Кива зазначив, що він – голова профспілки МВС, і захищати права поліцейських – його обов’язок.

У той же час кандидат у президенти Олександр Вілкул заявив, що вніс 115 тисяч гривень застави за поліцейського Василя Мельникова, підозрюваного у побитті члена “С14”.

Вілкул написав: “Я вніс 115 тисяч гривень застави за поліцейського Василя Мельникова. Того, самого, який “лягай, Бандеро”. Чи не тому, що “Бандера”, а тому що “лягай”.

“Поліцейський виконував свій обов’язок. В екстремальних умовах. Коли бойовики напали конкретно на Подільський райвідділ”, – заявив представник “Опозиційного блоку”.

Вілкул стверджує, що вніс заставу, адже хоче “побудувати правову державу, в якій кожен має право на захист – незалежно від політичної кон’юнктури керівництва країни”.

На його думку, “поліція не просто має право, а зобов’язана застосовувати силу проти радикалів, які розперезалися й завтра можуть напасти на кожного”.

“Я сподіваюся, що суд розбереться в усіх нюансах події, а поліцейський, з яким я навіть не знайомий, зможе заявити свою позицію і право на захист, перебуваючи на волі, а не в тюрмі під тиском”, – заявив Вілкул.

За його твердженням, “усі ці угруповання, насправді, безпосередньо підконтрольні владі – інакше вони давно б уже сиділи”.

Вілкул також зізнався, що дізнався про ситуацію вже серед ночі, приїхавши в Херсон, а організував оплату застави його адвокат Олег Бабич.

Нагадаємо, 9 лютого на Контрактовій площі у Києві поліція затримала групу молодиків із символікою С14, у яких при собі нібито були ножі, газові балончики і пістолет. У С14 заявили, що їхні активісти брали участь в акції “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

При затриманні сталася сутичка, поліцейські били затриманих, а один із них навіть крикнув “Лягай, бандера!”.

12 лютого Печерський райсуд Києва ухвалив узяти під варту на 2 місяці поліцейського Василя Мельникова, якого підозрюють у побитті представника “С14”. Суд також передбачив звільнення в разі внесення 115 тисяч гривень.

Читайте також: За зривом мітингу Тимошенко та нападом на відділок поліції стоїть СБУ – журналіст

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE