Politerno > Україна і світ > Гриценко не піде на ТСК ВР щодо розкрадань у ЗСУ, щоб не “підтанцьовувати” Порошенку

Гриценко не піде на ТСК ВР щодо розкрадань у ЗСУ, щоб не “підтанцьовувати” Порошенку

  • 19 Лютого, 2019
  • 1228 Переглядів
  • Comments Off

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко заявив, що готовий надати Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради письмові відповіді на всі питання щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України, які її цікавлять, але йти туди не збирається.

Про це він заявив під час прес-конференції у Тернополі, відповідаючи на питання, чи піде на засідання ТСК 20 лютого, передає прес-служба кандидата.

За його словами, він надіслав листа голові ТСК Івану Віннику і повідомив, що не братиме участь у  “брудних виставах”.

“З повагою до парламенту як важливого державного інституту я надам оперативно відповіді на питання, які цікавлять комісію. Я запропонував направити їх у письмовій формі. Відповіді у письмовій формі будуть вичерпними”, – сказав Гриценко.

При цьому політик назвав створення ТСК ігрищами, спрямованими виключно на його дискредитацію.

Гриценко підкреслив, що подібні звинувачення вперше з’явились напередодні виборів у 2014 році, а відновились вже зараз, а у період між виборами його жодного разу не викликали на допит та не відкрили жодної кримінальної справи.

“Я терпів все це, а потім пішов в суд та виграв його. Суд сказав, що всі ті звинувачення неправдиві, а суд вимагає спростування. Є судове рішення, яке говорить, що все це брехня, але вони все одно це поширюють”, – розповів кандидат у президенти.

“Завтра я працюю в Чернівцях, тому краще поспілкуюсь із людьми, ніж буду витрачати час на підтанцьовку Порошенка”, – додав він.

Нагадаємо, 7 червня 2018 року  Верховна Рада України утворила тимчасову слідчу комісію, яка проводить розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 рік.

4 лютого в ході засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в Україні займуться перевіркою діяльності всіх колишніх міністрів оборони та керівників Генштабу з 1991 до 2014 років, щоб визначити, хто з них став “генератором знищення військового потенціалу” української армії.

Голова ТСК нардеп від БПП Іван Вінник стверджує, що у період, коли міністром оборони був кандидат у президенти Анатолій Гриценко (2005-2007 роки), відбувався масштабний розпродаж за безцінь військової техніки з української армії.

Читайте також: П’ять квартир і сотні тисяч доларів у банку: НАЗК оприлюднила декларацію Гриценка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE