Politerno > Україна і світ > НАБУ знайшло сліди української корупції в 65 країнах світу

НАБУ знайшло сліди української корупції в 65 країнах світу

  • 21 Лютого, 2019
  • 1186 Переглядів
  • Comments Off

Національне антикорупційне бюро знайшло прояви української корупції в 65 країнах світу.

Про це йдеться на сайті Бюро.

Як правило, вони полягають в участі іноземних компаній у корупційних схемах громадян України. Зареєстровані за кордоном посередники залишають у себе левову частку доходів державних підприємств, а організатори схем легалізують і витрачають на власні потреби.

Як приклад НАБУ наводить розкрадання 247 млн грн держпідприємства “АМПУ”, завдання $60,5 млн збитків Державній зерновій корпорації. НАБУ і САП підрахували, що через корупцію, в якій задіяні іноземні контрагенти, державним інтересам завдано збитків на суму близько 7 млрд грн.

Під час розслідування корупційних злочинів НАБУ направило вже близько 500 запитів про міжнародну правову допомогу в компетентні органи інших держав.

Найчастіше детективам доводиться звертатися по допомогу до правоохоронців Латвії, Кіпру, Великобританії, Німеччини та Швейцарії.

Як повідомлялось, Міжнародний валютний фонд поки не побачив радикальних змін рівня корупції в Україні.

За підрахунками фонду, корупція сильно сповільнює зростання ВВП України. Якби Україна знизила рівень корупції до середньоєвропейського, зростання ВВП становило би 5% замість 3%, говорив у листопаді 2018 року постпред МВФ Йоста Люнгман.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE