Politerno > Україна і світ > Журналісти “Схем” звернулися в поліцію через стеження за ними охоронців Ахметова

Журналісти “Схем” звернулися в поліцію через стеження за ними охоронців Ахметова

  • 22 Лютого, 2019
  • 1426 Переглядів
  • Comments Off

Журналіст програми “Схеми” Михайло Ткач подав заяву в Нацполіцію через стеження охороною олігарха Ріната Ахметова за ним і знімальною групою, яке, за словами журналістів, триває протягом півроку.

Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

У заяві журналіст просить порушити кримінальне провадження за ч. 3 ст. 171 Кримінального кодексу – переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю за попередньою змовою групою осіб.

“Протягом останніх кількох місяців (з осені 2018 року і до сьогодні) за мною та знімальною групою відбувається регулярне переслідування… Одні й ті ж 2-3 автомобілі переслідують редакційну машину, коли я з оператором їду на зйомки, як у місті Києві, так і поза містом” , – йдеться у заяві Михайла Ткача.

Усі авто, які, за твердженнями журналістів, стежать за знімальною групою, належать охоронній фірмі ТОВ “Дельта-Донбас”. Її кінцевий бенефіціарний власник – Рінат Ахметов.

“На моє переконання, Ахметов Рінат Леонідович є організатором цього злочину, тобто відповідно до ч. 3 ст. 27 КК України такою особою, яка організувала вчинення злочину, забезпечувала фінансування злочинної діяльності організованої групи. Натомість, встановити усіх виконавців, організатора/-ів, підбурювача/-ів та пособника/-ів можливо лише під час досудового розслідування в рамках кримінального провадження, відкрити яке, зокрема з цією метою, я й прошу цією заявою”, – зазначає у заяві Ткач.

“Редакція програми “Схеми” та я особисто переконані, що такі дії спрямовані на перешкоджання моїй законній професійній діяльності журналіста. Така позиція є обґрунтованою, оскільки журналісти програми “Схеми” неодноразово викривали інформацію щодо самого Ахметова за часів після Революції Гідності, а також продовжують фіксувати його непублічні контакти з першими особами держави”, – написав журналіст.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE