Politerno > Україна і світ > В окупований Крим переселили півмільйона росіян – Меджліс

В окупований Крим переселили півмільйона росіян – Меджліс

  • 22 Лютого, 2019
  • 1348 Переглядів
  • Comments Off

Росія за п’ять років окупації Криму переселила на півострів близько півмільйона своїх громадян.

Про це заявив програмний директор держпідприємства “Кримський дім” Алім Алієв, пише “Укрінформ”.

“За даними Меджлісу кримськотатарського народу, близько півмільйона людей в’їхали в Крим з Росії. Їх привезли”, – сказав Алієв.

За словами першого заступника міністра інформаційної політики Еміне Джапарової, для такої репресивної системи, яка сьогодні утворилася в Росії, є класичною політика “видавлювання” людей. З Криму витісняють активних, патріотично налаштованих до України людей або взагалі здатних і готових до опору.

Покинули півострів від 35 тисяч до 50 тисяч осіб. “Я хочу підкреслити – це абсолютно якісний показник, а не кількісний показник, тому що стався так званий “відтік мізків”. Виїхали молоді професіонали, журналісти, суспільно-політичні діячі, діячі культури й освіти, бізнесмени, також частина активного студентства”, – сказав Алієв.

При цьому заселяються військові, працівники ФСБ, спеціальні сили, консультанти, які допомагають інтегрувати Крим у російський простір, бюрократи, “правильні” вчителі.

Джапарова наголосила, що зараз у Криму на будь-якому підприємстві і навіть у дитячих садках є люди, які відповідають за співпрацю зі спецслужбами.

Як повідомлялось, Федеральна служба безпеки Росії повідомила про завершення будівництва загороджень на кордоні України й анексованого Криму.

Читайте також: Окупанти в Криму затримали трьох кримських татар у справі “Хізб ут-Тахрір” (Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE