Politerno > Україна і світ > Порошенко анонсував призначення в РНБО замість Гладковського

Порошенко анонсував призначення в РНБО замість Гладковського

  • 12 Березня, 2019
  • 1409 Переглядів
  • Comments Off

Президент Петро Порошенко анонсував призначення до Ради національної безпеки і оборони України керівника комісії з питань оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва.

Про це він заявив на форумі “Від енергоефективності до енергонезалежності”, пише “Інтерфакс-Україна“.

“Сьогодні я підпишу указ про одне дуже важливе кадрове призначення в Раду національної безпеки і оборони України людини, яка буде одночасно очолювати комісію з питань оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва”, – сказав він.

За його словами, в Україні з’явиться людина, “яка буде безпосередньо займатися питаннями переозброєння Збройних сил та інших військових формувань та питаннями співпраці України з НАТО”.

Порошенко не назвав імені нового голови комісії.

На сайті президента поки немає документа про призначення.

Читайте також: НАБУ, СБУ і ГПУ знали про оборудки Гладковського – “Bihus.info” (Відео)

Нагадаємо, 25 лютого 2019 року вийшло розслідування про те, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їх якість не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які були під контролем осіб, наближених до “Укроборонпрому”. Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування засноване на листуванні, яке злило редакції анонімне джерело в 2018 році. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Один із фігурантів розслідування Ігор Гладковський назвав його фейком, але, незважаючи на це, його батька Олега Гладковського звільнили з посади першого заступника секретаря РНБО. Також “Укроборонпром” відсторонив директора Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова Олексія Бабича і директора державного підприємства “Ізюмський приладобудівний завод” Сергія Філоненка.

4 березня вийшла ще одна частина розслідування, де стверджується, що в 2017 році ці ж люди поставили “Укрспецекспорту” російські висотоміри за завищеною в сім разів ціною. Чистий прибуток схемщиків тільки на одній цій угоді міг становити близько 300 тисяч доларів. А заступник секретаря РНБО і бізнес-партнер президента Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував “відкат” з розкрадання в оборонному комплексі.

5 березня стало відомо, що син Олега Гладковського Ігор подав до суду на журналіста Дениса Бігуса.

Напередодні Ігор Гладковський відповів на розслідування журналістів про розкрадання в Укроборонпромі та пообіцяв скоро розказати, хто надіслав журналістам інформацію.

7 березня Національне антикорупційне бюро провело обшуки у екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського та його сина Ігоря.

Читайте також: “Це вже мародерство”. Як скандали з #Сіткою, Гладковським і “Євробаченням” позначаться на рейтингу Порошенка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE