Politerno > Тернопільщина > Як СБУшники та “петюшки” намагались завадити юнакам провести акцію на Театралці (Фото – Відео)

Як СБУшники та “петюшки” намагались завадити юнакам провести акцію на Театралці (Фото – Відео)

  • 25 Березня, 2019
  • 9170 Переглядів
  • Comments Off

Сьогодні у Тернополі в рамках передвиборчого туру перебуває кандидат в президенти та чинний гарант Конституції Петро Порошенко.

Як і в інших містах України патріотична молодь, у тому числі пов’язані з “Національним корпусом” активісти, мали намір провести флешмоб “Де відрубані руки?” під час виступу президента на Театральному майдані та запитати в Петра Олексійовича, коли будуть покарані люди з його оточення за розкрадання в Укроборонпромі. 

Але ще з вечора юнаків, які нещодавно повернулись з акції Нацкорпусу в Києві, почала переслідувати поліція та співробітники СБУ. Як з’ясувалось, зсередини партії стався витік інформації щодо майбутньої акції і молоді люди потрапили під “ковпак” силовиків.

Сьогодні від ранку хлопців по одному “видьоргували” на допити в Службу безпеки, “шили” кримінальні справи за організацію масових заворушень. Намагалися тиснути аби змусити відмовитись від наміру проведення акції. Одного з них по дорозі з допиту в СБУ побили невідомі.

Незважаючи на те, що більшу чистину присутніх на площі людей складали завезені з області бюджетники, а довкола під “дахом” СБУшників “ширяли” помарковані синьо-жовтими стрічками “тітушки” (або, як їх тепер кличуть – “петюшки”), активісти таки спромоглися підняти плакати та озвучити гасла, хоч і на секунди. Одразу після цього спортсмени вирвали плакати, та намагалися спровокувати бійку. За деякими активістами “петюшки” бігли через весь центр.

Не виключено, що сьогодні ввечері та завтра будуть продовжені репресії проти молодих людей.

Ось такими методами Петро Порошенко “гарантує” право громадян на вільне висловлення думки, та має намір переобратись на другий термін. То ж давайте дамо собі відповідь на запитання – а чим він відрізняється від свого попередника Віктора Януковича, і чи могли ми собі подібне уявити після Майдану і загибелі Небесної Сотні?

Читайте також: Явлення “Наріка”, вбивство Білецького і гетто для Порошенка. Як розвивається конфлікт президента і Нацкорпусу

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE