Українці очікують від нової влади зниження тарифів, запровадження прозорої податкової системи, якісної пенсійної та медичної реформ. Саме ці питання потребують першочергового вирішення.

Про це заявив заступник Голови партії «Батьківщина», народний депутат Сергій Власенко в кулуарах парламенту.

«Я б насамперед радив парламенту розглянути питання, пов’язані з тарифами, зарплатами і пенсіями, реальними реформами – пенсійною і медичною. Але, на жаль, дві команди – президента, який йде, і президента, який прийде, – будуть політично спекулювати на тих речах, які до реальних потреб людей не мають жодного відношення», – наголосив він.

Політик звернув увагу на те, що «Батьківщина» з початку каденції цієї ВРУ просувала той порядок денний, за який нарешті має намір взятися парламент.

«Ми ідеологічні прихильники повної легалізації процедури імпічменту президента, повної легалізації такого інституту парламентського контролю як ТСК. Це були одні з перших законопроектів, які внесла Юлія Тимошенко», – нагадав депутат.

За його словами, «Батьківщина» також послідовно підтримувала всі законопроекти щодо зняття недоторканності з народних депутатів, президента і суддів.

Сергій Власенко переконаний, що країна має нарешті почути про реальні кроки, які робитиме новообраний глава держави. Він зауважив, що збентежений заявою представника штабу Зеленського про те, що президент не має відношення ані до формування тарифів, ані до зарплат і пенсій.

«Я хочу пану Разумкову нагадати, що згідно з українським законодавством, саме президент формує НКРЕКП – призначає одноосібно і знімає одноосібно членів комісії, яка регулює тарифи. Кандидат у Президенти Юлія Тимошенко точно знала і знає, як впоратися з тарифами», – зауважив  представник «Батьківщини».