Politerno > Україна і світ > Генпрокурор США зайнявся даними про втручання українців в президентські вибори 2016 – Трамп

Генпрокурор США зайнявся даними про втручання українців в президентські вибори 2016 – Трамп

  • 26 Квітня, 2019
  • 1344 Переглядів
  • Comments Off

Генеральний прокурор США Вільям Барр зайнявся обробкою нових відомостей про “зливи” інформації під час президентських перегонів в США українськими чиновниками, спрямовані проти тодішнього голови виборчого штабу Дональда Трампа – Пола Манафорта. “Злив” з України вівся в інтересах кампанії головного кандидата-суперника Трампа – Хілларі Клінтон.

Про це Трамп розповів в широкому інтерв’ю програмі “Hannity” на Fox News ввечері у четвер, 26 квітня.  

У березні Генеральний прокурор України Юрій Луценко відкрив розслідування про втручання НАБУ в американські президентські вибори 2016 року. Воно почалося після того, як був виявлений аудіозапис, на якому директор відомства Артем Ситник в 2016 році зізнався в “зливі” “чорної бухгалтерії” Партії регіонів в штаб кандидата в президенти США   Хілларі Клінтон.

У 2016 році ці дані привели до усунення глави виборчого штабу Трампа Пола Манафорта в розпал президентської кампанії в США .

Українські правоохоронці також заявили , що у них є безліч доказів про змову і правопорушення з боку суперників Трампа з Демпартії США, і що вони намагаються поділитися цією інформацією з американськими чиновниками в Міністерстві юстиції.  

“Український суд нещодавно ухвалив, що витік інформації щодо Манафорта рівносильний незаконному втручанню у вибори в США”, – йдеться в матеріалі американського Fox News.

На запитання ведучого програми Шона Хенніті, чи потрібно американцям бачити результати проведеного в Україні розслідування про те, чи працювали українські чиновники з командою Клінтона, Трамп відповів: “Я думаю, що так”, назвавши докази “прямими”.

“Я думаю, що (генпрокурор США Вільям Барр –   прим. ред.) хотів би це побачити Я б, звичайно, поступився генеральному прокурору, і ми подивимося, що він скаже з цього приводу”, – сказав Трамп, назвавши це великим і цікавим матеріалом.

“Звучить як великий матеріал, дуже цікавий з Україною. Я тільки що розмовляв з новим президентом (Зеленським – прим ред.) і привітав його Але це звучить як великий, великий матеріал, і я не здивований”, – зазначив президент США.

З такою оцінкою Трампа погодився і його особистий адвокат, екс-мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані.

Розслідування американського видання “Politico” в 2017 році показало, що українські чиновники не тільки публічно намагалися дискредитувати Трампа, а й “працювали за лаштунками”, щоб забезпечити перемогу Хілларі Клінтон.

Також, як з’ясувало американське видання, український уряд працювало з консультантом Демпартії, щоб вести пошуки інфорамції проти Трампа. Зокрема, домагаючись переслідування Манафорта “за російські зв’язки”, що призвели до його відставки.

Трамп також “пройшовся” по колишнім посадовим особам ФБР Пітеру Стржоке (Peter Strzok) и Лізі Пейдж (Lisa Page) після того, як з’ясувалося, що ті обговорювали після виборів 2016 році, як визначити людей в команді Трампа, яких можна було б “розробити для потенційних відносин”.

“Вони намагалися проникнути в адміністрацію”, – сказав Трамп ведучому Шону Хенніті. “Дійсно, це переворот. Це шпигунство. Важко повірити в цю країну, що це у нас”.

“Я думаю, що це набагато більше, ніж Уотергейт, я думаю, що це, можливо, найбільший скандал в політичній історії в цій країні, можливо і не тільки в політичній”, зазначив він, нагадавши і про стеження щодо хмарочоса Trump Tower, яке підтвердилось.  

Трамп також повідомив, що не сильно довіряє спецпрокурору Роберту Мюллеру, який був призначений вести “російську справу” проти нього.

Трамп зазначив, що спецпрокурор Мюллер і звільнений директор ФБР Джеймс Комі, “можливо були кращими друзями”. Президент США також звинуватив Мюллера в тому, що той, на його думку, надмірно зруйнував кар’єри багатьох членів його команди.

Також за словами Трампа, Мюллер був “в конфлікті” з ним не тільки “через те, що Комі і він – кращі друзі”, але також тому, що “мав неприємну ділову угоду”, натякаючи на гольф-клуб Трампа.

При цьому президент США також назвав “дуже доброю ознакою” те, що впливова американська газета “Нью-Йорк Таймс” визнала в недавній статті, що в ФБР використовували “дискредитоване досьє” в якому були “проблеми з правдоподібністю” для виправдання допиту одного з його помічників.

Також поставила під сумнів правдивість досьє проти Трампа і британська “Таймс”, відзначаючи, що цей документ був профінансований людьми Хілларі Клінтон і підрозділом Демпартії США. Британські журналісти припустили, що “досьє проти Трампа тепер зіткнеться з новими, можливо, суворими перевірками з численних джерел”.

Також у статті йдеться, що скептицизм щодо досьє проти Трампа, який раніше називався “запереченням”, тепер увійшов у мейнстрім, після того як в доповіді Мюллера було виявлено, що “деякі з найбільш сенсаційних тверджень в досьє виявилися помилковими”.

Дональд Трамп пообіцяв розсекретити і опублікувати не тільки документи, пов’язані з ордерами на стеження за його передвиборчою кампанією. “Все буде розсекречено, і навіть більше”, – сказав він.

Читайте також: Навіщо ГПУ оголосила нову “підозру” Злочевському і чи зіллє Луценко компромат на Порошенка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE