Politerno > Україна і світ > Журналіст The Hill знову написав про втручання посольства США в роботу Луценка

Журналіст The Hill знову написав про втручання посольства США в роботу Луценка

  • 27 Березня, 2019
  • 1272 Переглядів
  • Comments Off

В американському виданні The Hill знову з’явився матеріал про нібито втручання посольства Сполучених Штатів у роботу українських правоохоронців.

Матеріал вийшов як особиста думка журналіста Джона Соломона.

Раніше цей журналіст записав інтерв’ю з генпрокурором України Юрієм Луценком. Останній тоді заявив, що посол США Марі Йованович дала йому список осіб, яких не треба переслідувати.

Тепер журналіст стверджує, що цей список стосувався антикорупційних активістів, яких спонсорував бізнесмен Джон Сорос та адміністрація тодішнього президента Барака Обами.

Таку вказівку українське слідство нібито отримало під час виборів президента Сполучених Штатів, на яких Сорос підтримував соратницю Обами Гілларі Клінтон.

Йдеться про активістів “Центру протидії корупції”, проти яких у 2016 році прокуратура відкрила справу про привласнення коштів уряду США.

У списку тих, кого не треба було переслідувати, нібито був засновник “ЦПК” і два народних депутати, які підтримували активістів та антикорупційні реформи. Їхні імена журналіст не називає.

При цьому він говорить про Луценка як про особу, яку “багато хто на Заході вважає героєм за два роки в’язниці після боротьби з російською агресією” (за часів Януковича Луценка звинуватили у незаконному оформленні на роботу свого водія, порушеннях з наданням йому квартири і пенсії).

У “Центрі протидії корупції” заявили, що готують спростування статті.

Крім того, активісти стверджують, що Луценко сам називав “безглуздою” справу проти них.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю виданню The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила “не переслідувати”.

У Державному департаменті США відповіли, що заяви Луценка неправдиві.

Аналітик Atlantic Council Андерс Аслунд не вірить у те, що посол США в Україні Марі Йованович нібито дала Луценку список людей, яких попросила “не переслідувати”.

У НАБУ повідомили, що заява генерального прокурора Юрія Луценка, який публічно припускає, що бюро могло вплинути на вибори президента США, не відповідає дійсності та є абсурдною спробою дискредитувати незалежну антикорупційну інституцію. 

Центр протидії корупції заявляє, що генпрокурор Юрій Луценко сказав неправду, коли заявляв про нібито передачу йому послом США Марі Йованович списку “недоторканих”.

Трохи згодом син президента США Дональд Трамп-молодший розкритикував посла в Україні Марі Йованович через її критичні заяви у бік Білого дому.

Читайте також: Те, що у Порошенка мають намір прибрати Йованович, свідчить про можливість зриву виборів

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE