Politerno > Україна і світ > Замана вийшов з-під варти – у ГПУ пояснили причини

Замана вийшов з-під варти – у ГПУ пояснили причини

  • 24 Травня, 2019
  • 1290 Переглядів
  • Comments Off

Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти обвинуваченого в державній зраді колишнього начальника Генерального штабу Збройних сил Володимира Заману.

Відповідне відео засідання суду 24 травня оприлюднено на Facebook-сторінці Замани.

Колегія суддів постановила апеляційні скарги захисників в інтересах підозрюваного Замани задовольнити частково.

Суд зобов’язав підозрюваного Заману прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора чи судді.

Заману звільнили з під варти в залі суду.

Зазначається, що ухвала суду оскарженню не підлягає.

Водночас, українське законодавство передбачає, що під особисте зобов’язання, особисту поруку, домашній арешт чи заставу не можна відпускати підозрюваних у державній зраді (ст. 176 КПК).

Саме на цю норму закону неодноразово посилались прокурори і суди, коли арештовували різних фігурантів справ про держзраду, зокрема і Заману.

Як повідомили  “Українській правді” у прес-службі Генеральної прокуратури, коментуючи рішення суду, захист Володимира Замани вважає, що ризики, які стали підставою для його арешту, змінились після завершення розслідування.

“Підставами для прийняття такого рішення стали, в тому числі, доводи сторони захисту про зміну ризиків… у зв’язку із оголошенням Головною військовою прокуратурою про закінчення досудового розслідування”, – зазначили в ГПУ.

Серед передбачених законом ризиків, які можуть бути підставою для арешту, є переховування від правоохоронців, знищення, приховування або спотворення доказів, незаконний вплив на інших фігурантів, перешкоджання слідству або вчинення інших правопорушень.

Прокуратура каже, що ретельно вивчить всі інші підстави після проголошення судом повного тексту ухвали апеляційного суду, який відбудеться 29.05.2019.

Читайте також: Зрадник чи цап-відбувайло. Чому затримали колишнього керівника Генштабу Заману

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE