Politerno > Україна і світ > Суд зобов’язав ЦВК зареєструвати Онищенка кандидатом на вибори до ВР

Суд зобов’язав ЦВК зареєструвати Онищенка кандидатом на вибори до ВР

  • 22 Червня, 2019
  • 1101 Переглядів
  • Comments Off

Шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язав Центрвиборчком зареєструвати нардепа-втікача Олександра Онищенко кандидатом у народні депутати на дострокових виборах до Верховної Ради.

Про це пише “Слідство.Інфо”, посилаючись на текст рішення.

Повідомляється, що Онищенко подав до суду на рішення Центрвиборчкому, який відмовився зареєструвати його кандидатом на вибори до парламенту через те, що він протягом останніх 5 років не проживав в Україні.

У своїй біографії Онищенко написав, що з 2016 року і до тепер перебуває за межами України через те, що представляв Україну на змаганнях з кінного спорту “в статусі вершника”.

“На підтвердження Онищенко надав лист від Громадської організації “Всеукраїнська федерація кінного спорту України”. Суд прийняв його докази і задовольнив клопотання”, – повідомляє видання.

У рішенні суду колегія суддів зазначає, що зазначені документи підтверджують поважність причини виїзду Онищенко за межі України з 2016 року по тепер.

Нагадаємо, Онищенко втік з України і перебуває в розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати його в міжнародний розшук.

5 липня 2016 року, коли нардеп вже перебував за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

Нещодавно ми повідомляли, що олімпійська призерка з художньої гімнастики Ганна Різатдінова зібралася балотуватися у парламент по 93-му округу, по якому також балотуватиметься її чоловік, депутат-утікач Олександр Онищенко.

14 червня секретар ЦВК Наталія Бернацька повідомила, що Онищенко подав документи до ЦВК. “За фактом у пакеті документів, які він до нас направив, він стверджує, що він був делегований від України брати участь у кінних змаганнях”, – розповіла вона.

15 червня ЦВК відмовила нардепу-втікачу Олександру Онищенку у реєстрації кандидатом в нардепи на позачергових парламентських виборах.

Читайте також: Мажоритарники “Слуги народу”: помічник одіозного Онищенка, співробітники “1+1” та легенда футболу

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE