Politerno > Україна і світ > Кучма каже, що Росія відвела озброєння біля Станиці Луганської, ОБСЄ має підтвердити

Кучма каже, що Росія відвела озброєння біля Станиці Луганської, ОБСЄ має підтвердити

  • 30 Червня, 2019
  • 1289 Переглядів
  • Comments Off

Станом на 30 червня, за попередніми даними, війська з російської сторони з району Станиці Луганської були відведені, однак СММ ОБСЄ має підтвердити цей факт.

Про це 29 червня заявив представник України в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) в Мінську Леонід Кучма, пише “Інтерфакс-Україна“.

“За нашими попередніми даними, війська з російської сторони були відведені. Однак, СММ ОБСЄ має підтвердити цей факт”, – заявив Кучма.

Він додав, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ “найближчим часом проведе верифікацію відведення військових з району “Станиця Луганська” з обох сторін і представить остаточний висновок”.

Дайджест подій: 21 вересня 2016 року учасники Тристоронньої контактної групи у Мінську підписали рамковий документ про розведення сил і засобів на Донбасі на трьох ділянках фронту – у районі н.п. Золоте, Станиця Луганська та на ділянці Петрівське-Богданівка, якщо там протягом певного періоду не буде обстрілів. Відповідно до угоди, українська армія і бойовики в районі КПВВ мають відійти від займаних позицій на 1 кілометр углиб.

26 червня 2019 р. штаб ООС повідомив про перший етап відводу українських підрозділів під наглядом місії ОБСЄ у Станиці Луганській.

Російське видання ТАСС, посилаючись на представників незаконного збройного формування “ЛНР”, повідомило, що бойовики також розпочали розведення сил і засобів на ділянці номер один “Станиця Луганська”.

27 червня штаб ООС повідомив, що в районі Станиці Луганської російсько-окупаційні війська завершили перший етап відведення своїх підрозділів – відійшли від пішохідного мосту. 

28 червня Луганщину відвідав представник України у ТКГ Леонід Кучма, який спостерігав за виконанням процесу розведення військ у Станиці Луганській. 

Перший заступник голови Луганської ОДА Сергій Філь заявив, що українські військовослужбовці “відійшли на 500 метрів, а незаконні військові формування – на 1,5 кілометрів, відповідно до Мінських домовленостей”. 

Згодом у сюжеті “5 каналу” було наведено слова керівника Станично-Луганської РДА, який заявив, що попри відведення українських військ “терористичні формування наразі не виконують домовленості і утримують військових на своєму блокпосту”.

Нагадаємо, 3 червня стало відомо, що президент Володимир Зеленський повернув до переговорів у Мінському форматі другого президента України Леоніда Кучму.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE