Politerno > Україна і світ > Посли країн G7 розкритикували ідеї Зеленського щодо нової люстрації

Посли країн G7 розкритикували ідеї Зеленського щодо нової люстрації

  • 12 Липня, 2019
  • 1084 Переглядів
  • Comments Off

Посли країн “Великої сімки” підтримують притягнення до відповідальності винних у зловживанні владою, але відзначають відмінність нинішньої ситуації в Україні від постреволюційної.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на заяву послів G7.

“Виборчі зміни і політична ротація є нормою в демократичних країнах, на відміну від невибіркового накладання заборон на всіх учасників виконавчого та законодавчого процесів управління. З 2014 року ми мали можливість вітати прогрес у реформуванні низки важливих сфер”, – йдеться у заяві в Twitter. 

“Притягнення до відповідальності винних у зловживанні службовим становищем є правильним кроком, однак, на наше переконання, нинішню ситуацію в Україні не можна порівняти з тією, яка була після Революції гідності”, – зазначається в заяві.

Нагадаємо, 11 липня президент Володимир Зеленський заявив про плани внести зміни до закону про очищення влади і внести у перелік посад, які підпадають під люстрацію,  всіх представників влади, які керували країною з 2014 по 2019 роки.

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук погодився, що масова люстрація посадовців часів президентства Петра Порошенка торкнеться також і команди Володимира Зеленського.

12 липня на сайті Верховної Ради з’явився текст законопроекту про очищення влади, анонсований президентом Володимиром Зеленським, який передбачає масову люстрацію представників влади за часів президентства Петра Порошенка.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE