Politerno > Україна і світ > Порошенко пояснив, за якої умови піде у “жорстку опозицію”

Порошенко пояснив, за якої умови піде у “жорстку опозицію”

  • 30 Липня, 2019
  • 1122 Переглядів
  • Comments Off

П’ятий президент Петро Порошенко планує у парламенті конструктивно співпрацювати з фракцією “Слуга народу”, але якщо будуть спроби повернути країну у бік Росії, то піде в опозицію.

Про це він розповів у інтерв’ю “Українській правді”.

На питання, як він себе наразі бачить у Раді і чи буде в опозиції до нинішньої влади, Порошенко відповів, що бачить себе як людину, яка “знаходиться в форматі підтримки України”.

Екс-президент зазначив, що його не цікавлять жодні посади, оскільки у своєму житті мав “найвищу посаду, про яку може тільки мріяти українець”.

“Це певною мірою криза кар’єрного росту, бо немає куди далі рости. В даному випадку моя мотивація абсолютно одна — захистити європейське майбутнє України”, – заявив він.

За словами політика, у парламентсько-президентській республіці у опозиційної сили в парламенті є багато інструментів.

Порошенко підкреслив, що у його фракції є  досвідчені люди, які готові захищати здобутки попередніх років.

“В даному випадку монопартійна більшість створює можливості. Якщо рух наш буде зупинений, то ми точно будемо в жорсткій опозиції до спроб розвернути країну назад в бік Росії”, – сказав він.

Екс-президент додав, що не стерпить спроб зруйнувати енергетичну незалежність України, децентралізацію та інше.

“Якщо хтось зараз буде намагатися підмінити децентралізацію федералізацією і таким чином зробити перший крок до розшматування країни, ми це помітимо. Ми знаємо, як не потрапити в пастку парламенту, і будемо жорстко проти того протестувати. Але починати мені б хотілося з позитиву”, – наголосив колишній глава держави. 

Читайте також: Аваков обізвав Порошенка брехуном, але по бєспрєдєлу його “кінчати” не хоче

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE