Politerno > Україна і світ > Про досвід і чуття, Зеленського і Кличка

Про досвід і чуття, Зеленського і Кличка

  • 3 Серпня, 2019
  • 1213 Переглядів
  • Comments Off

Безцінним активом в політиці є досвід – не стільки життєвий, як апаратно-політичний. Він підказує, в які розклади варто входити, а з якими зв’язуватися не можна, кого брати в союзники чи соратники, а хто обов’язково зрадить.

Але є й інша вкрай бажана якість – «чуйка»: це коли політик, досвідом не володіє, проте спинним мозком відчуває, як слід чинити.

Чуття цінніше досвіду, тому що досвід з часом приходить до всіх, а політичне чуття – схоже на унікальний талант (не плутати з морально-вольовими якостями!). Для ілюстрації: рідкісним поєднанням досвіду і чуття володіє Леонід Кучма, що дозволило йому не тільки єдиному в Україні президенту переобратися на другий термін, але і сьогодні бути затребуваним у великій грі.

Зараз йде практична перевірка «чуйки» Володимира Зеленського, яка у нього, за чутками, чудова. У всякому разі, в політику він увійшов на диво вчасно і саме так, як було потрібно для успіху.

Так ось, досвід безумовно підказав би ВАЗу, що з Віталієм Кличком зв’язуватися сенсу не має. Кличко політично відносно нешкідливий у порівнянні з Петром Порошенком. Столиця, звичайно, ласий приз, але Кличко постарається її не віддати. Він побіжить скаржитися по зв’язкам – своїм і брата, звернеться до Європи, перш за все, в Німеччину, а також у Штати. Що, власне, вже і відбувається. І якщо публічно заявити про необхідність зміни мера, але цього не добитися, то багато хто збадьориться. Зокрема, ті, хто сьогодні в митниці, уряді і на місцях пакуються з останніх сил, відчуваючи, що їх час минає. А програш президента меру Києва негайно спричинить ослаблення Зеленського і по ряду інших владних позицій.

Але чуття, очевидно, підказало ВАЗу, що у нього і команди вистачить сил звалити на поміст припорошеного мерського важкоатлета, а потім взагалі викинути його з політичного рингу. Подивимося, чия візьме. У цьому бою нічиєї не буде.

Олександр Кочетков

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE