Politerno > Україна і світ > Штучний інтелект допомагатиме “Слузі народу” боротися з політичною корупцією

Штучний інтелект допомагатиме “Слузі народу” боротися з політичною корупцією

  • 4 Серпня, 2019
  • 1166 Переглядів
  • Comments Off

Партія “Слуга народу”, можливо, використовуватиме у парламенті програмне забезпечення із застосуванням технологій штучного інтелекту.

Про це у коментарі агентству “”Інтерфакс-Україна” заявив новообраний нардеп та можливий голова фракції “Слуга народу” у Раді Давид Арахамія.

Таким чином у партії мають намір відстежувати аномалії під час голосувань народних депутатів та уникнути політичної корупції.

“У парламенті є ймовірність появи груп впливу. Це динамічна картина. Будуть, напевно, спроби корупції у групах. Є такі традиції парламентські. Ми за цим можемо не встежити. … Наше завдання – з ними боротися. Штучний інтелект має їх виловити, тому застосовуємо таку технологію”, – зазначив Арахамія.

За його словами, технології штучного інтелекту допоможуть уникнути “ризикових груп”.

Він не назвав компанію, яка займається реалізацією проекту, але розповів, як працюватиме програма.

“Як це працює. Система безперервно аналізує голоси, результати голосування, і виявляє патерни, всі аномалії від патернів підсвічує. Умовно кажучи, ви два місяці голосували так, а потім раптово 9 осіб голосують за трошки іншим сценарієм. Не в тому сенсі, що не всі, як один, а якщо голосування відрізняється від звичайного”, – розповів він.

“Вона (система – ред.) підсвічує і каже: ось ці люди, розбирайтеся. Вона не класифікує причину. А відзначає на аномалію. А тепер бери й працюй з цією аномалією”, – пояснив Арахамія.

У команді цю систему назвали “Великий брат”, додав він.

Як повідомлялось, керівник виборчого штабу партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко змінить діючого главу партії Дмитра Разумкова на чолі політсили. 

Також стало відомо, що найдешевшими голоси виборців на позачергових парламентських виборах 2019 року виявились для політичних партій “Слуга Народу”,  “Опозиційна платформа – За життя” та “Партія Шарія”.  

“Слуга Народу” витратила 118,8 млн. і отримала 6 307 792 голоси.

“Ціна голосу – 19 грн.  “Опозиційна платформа – За життя” витратила 64,4 млн. та отримала підтримку 1 908 111 громадян. Тобто, ціна голосу склала 34 грн.  “Партія Шарія” витратила 8,3 млн., отримавши голоси 327 тис. громадян. Ціна голосу – 26 грн“, – зазначили у КВУ. 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE