Politerno > Україна і світ > Мажоритарник “Слуги народу” був фінансистом партії Мураєва – “Схеми”

Мажоритарник “Слуги народу” був фінансистом партії Мураєва – “Схеми”

  • 7 Серпня, 2019
  • 902 Переглядів
  • Comments Off

Один із переможців на виборах до Верховної Ради від “Слуги народу” Андрій Одарченко у 2018 році вніс майже 200 тисяч гривень на рахунок партії “Наші”, очолюваної нардепом 8-го скликання від “Опозиційного блоку” Євгенієм Мураєвим.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів програми Схеми“.

Одарченко переміг як мажоритарник у 170 окрузі в Харкові.

​Згідно зі звітом партії “Наші” за третій квартал 2018 року, він зробив два грошові внески на рахунки партії Мураєва на загальну суму 198,5 тисяч гривень.

Андрій Одарченко ‒ декан факультету управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю Харківського державного університету харчування і торгівлі. До парламентських виборів він був бізнесменом та володів низкою компаній з управління й оренди майна у Харкові.

Журналісти стверджують, що кандидат від “Слуги народу” пов’язаний з високопоставленим прикордонником часів Віктора Януковича Вадимом Слюсарєвим. Останній також був помічником сина генпрокурора часів Януковича Віктора Пшонки.

Цей зв’язок розслідувачі помітили у компанії “Градієнт інвест”, з якої Андрій Одарченко вийшов напередодні парламентських виборів ‒ 25 червня.

Нині її засновником значиться батько мажоритарника ‒ Микола Одарченко. За контактним номером “Градієнт інвесту” можна зв’язатися ще й з ТОВ “Рубікон Трейдінг”, співвласником якої є згаданий раніше Вадим Слюсарєв (на 99%).

Майбутній нардепа Одарченко запевнив, що товаришує зі Слюсарєвим, водночас заявив, що “жодних настанов з приводу роботи у Верховній Раді” той йому не давав

Також журналісти кажуть, що зі Слюсарєвим пов’язані ще кілька мажоритарників від “Слуги народу” у Харкові: переможець у 173-му окрузі Олександр Бакумов, у 179-му ‒ Олексій Кучер та у 181-му ‒ Дмитро Микиша. Деякі з них заперечили такий зв’язок зі Слюсарєвим або просто запевнили, що знайомі.

На питання, які стосунки пов’язують президентську партію та колишнього прикордонника, президент Володимир Зеленський відповів, що йому знайомий Слюсарєв і що той допомагав керівнику місцевого виборчого штабу “Слуги народу” Павлові Сушку. 

У свою чергу, Сушко заперечив вплив Слюсарєва на роботу “Слуги народу” в регіоні та формування списку мажоритарників.

Також журналісти звернулися за коментарем до Вадима Слюсарєва. Поки що на дзвінки і повідомлення він не відповів.

Читайте також: Частина “слуг народу” замість лекцій ходили у SPA – коучер

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE