Politerno > Україна і світ > У РФ знову мітингують за чесні вибори – у Москві нарахували 47 тисяч протестувальників (Онлайн трансляції)

У РФ знову мітингують за чесні вибори – у Москві нарахували 47 тисяч протестувальників (Онлайн трансляції)

  • 10 Серпня, 2019
  • 1334 Переглядів
  • Comments Off

У Москві відбувається узгоджена з владою акція «Відпускай і допускай», в якій беруть участь понад 47 тисяч людей.

Про це повідомляє спільнота «Білий лічильник», яка підраховує кількість учасників масових акцій.

За даними активістів, станом на 15:30 рамки металодетекторів на проспекті Сахарова пройшли 47 тисяч 200 людей. Як стверджують люди, яким вдалося потрапити на мітинг, силовики дуже повільно пропускають учасників акції через свої кордони.

Як інформує сайт «ОВД-Инфо», станом на 14:15 у трьох російських містах затримали 51 учасника акцій протесту, 39 із яких – у Санкт-Петербурзі (затримання також відбулися в Москві та Ростові-на-Дону).

Це четверта за останній місяць демонстрація з вимогою допустити близько 30 незалежних кандидатів на вибори до Московської міської думи. Цього разу протестувальники також вимагають відпустити з місць несвободи учасників несанкціонованих демонстрацій 27 липня і 3 серпня.

На них були затримані в цілому близько 2,5 тисячі людей, щодо багатьох учасників протесту силовики вчинили насильницькі дії. Після акції 27 липня влада порушила кримінальні справи про «масові заворушення», обвинуваченими наразі є 14 людей.


Петицію з вимогою припинити переслідування демонстрантів, яку опублікувала «Новая газета», до 8 серпня підписали понад 100 тисяч людей. Відкритий лист адресований голові Слідчого комітету Росії Олександрові Бастрикіну. Автори звернення переконані, що акція 27 липня не підпадає під визначення заворушень, оскільки на ній не було насильства щодо громадян і представників влади, пошкодження майна, підпалів і погромів.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE