Politerno > Україна і світ > Верховна Рада призначила новий Кабмін: Аваков і Маркарова лишаються на “перехідний період”

Верховна Рада призначила новий Кабмін: Аваков і Маркарова лишаються на “перехідний період”

  • 29 Серпня, 2019
  • 1992 Переглядів
  • Comments Off

Верховна Рада 9 скликання на першому засіданні затвердила нових міністрів в уряд Олексія Гончарука. 

Відповідне рішення підтримав 281 народний депутат.

Проти проголосували 26 народних депутатів, 45 утрималися.

Новий склад уряду прем’єра Олексія Гончарука виглядає наступним чином:

Віце-прем’єр із питань євроінтеграції – Дмитро Кулеба, дипломат та фахівець з комунікацій, представник України при Раді Європи.

Віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації – Михайло Федоров, нині радник президента з цифровізації. 

Міністр Кабінету міністрів – Дмитро Дубілет.

Міністр фінансів – Оксана Маркарова, яка й обіймала цю посаду донині. Як повідомив Давид Арахамія, Оксана Маркарова залишається на посаді міністра фінансів на “перехідний період”.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – Тимофій Милованов, почесний президент Київської школи Економіки (KSE).

Міністр інфраструктури – Владислав Криклій.

Міністр енергетики та захисту довкілля – Олексій Оржель, обраний нардепом від “Слуги народу”, раніше працював у енергетичній сфері.

Міністр оборони – Андрій Загороднюк, раніше призначений позаштатним радником Володимира Зеленського та членом наглядової ради “Укроборонпрому”. Як повідомив Арахпамія, міністр оборони Степан Полторак перший час буде підтримувати свого наступника Андрія Загороднюка і допомагатиме йому.

Міністр внутрішніх справ – Арсен Аваков, який очолював МВС останні 5 років. Як повідомив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков залишиться на посаді на пів року під особисту відповідальність президента Володимира Зеленського. Він також вважає, що Аваков сам подасть у відставку.

Арахамія підкреслив, що за цей час міністр має повністю оновити склад своїх заступників, які, в свою чергу, “мають почати працювати, набувати досвід, контролювати це міністерство і почати впроваджувати реформу, яку нам обіцяли”.

Міністр закордонних справ – Вадим Пристайко, який поки суміщає посади представника України при НАТО та заступника глави ОПУ.

Міністр охорони здоров’я – Зоряна Скалецька (Черненко).

Міністр освіти – Ганна Новосад.

Міністр юстиції – Денис Малюська, №25 у списку “Слуги народу”.

Міністр розвитку громад і території  – Альона Бабак.

Міністр соціальної політики – Юлія Соколовська.

Міністр культури, молоді та спорту – Володимир Бородянський, позаштатний радник президента, колишній директор холдингу StarLightMedia і колишній гендиректор телеканалу СТБ.

Міністр ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб – Оксана Коляда.

Нагадаємо, перед цим народні депутати на першому засіданні призначили Вадима Пристайка міністром закордонних справ України, а Івана Баканова головою Служби безпеки України.

Також Верховна Рада 9 скликання на засіданні 29 серпня проголосувала за призначення прем’єр-міністром України заступника керівника офісу президента Олексія Гончарука.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE